libris.ro

Buletin de Carei reclamat la CNCD de o fundație din județul Harghita

Buletin de Carei reclamat la CNCD de o fundație din județul Harghita

CNCD nu a fost sesizat de Fundația Szekler Monitor pentru că primarul udemerist Kovacs  a incitat împotriva românilor și a unei familii de români din Carei, nici pentru că organizatorii manifestării din 12 aprilie 2023 de  la Carei au omis să asigure traducerea discursului președintei Ungariei pentru români ci pentru că a fost deranjat de invitația adresată românilor de a primi președinta Ungariei, cu steaguri românești la dezvelirea  unui grup statuar în fața primăriei din localitate care nu avea toate avizele legale.

Exprimări ale primarului din Carei ce amintesc de Inchiziție și de regimul hortyst

https://www.buletindecarei.ro/2023/04/exprimari-ale-primarului-din-carei-ce-amintesc-de-inchizitie-si-de-regimul-hortyst.html/embed#?secret=KutuqaZWHp

Am primit de la CNCD o citație pentru data de 23 mai 2023 datorită sesizărilor depuse de procesomanul din județul Harghita, doar împotriva românilor, Arus Zsolt. A fost deranjat de cum s-au desfășurat manifestările organizate de conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei la venirea președintei Ungariei pentru dezvelirea unui grup statuar care nu avea documentația de avizare legală.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Niciun careian și nicio fundație careiană nu a fost deranjată și nu a făcut  plângere la CNCD pentru cum s-au desfășurat manifestările din data de 12 aprilie 2023 când statul român a suportat cheltuieli uriașe cu deplasarea de dispozitive masive de ordine la Carei. Unii comentatori careieni s-au arătat deranjați de prezența românilor din alte  localități la Carei la o manifestare publică de pe domeniul public din Carei – România, dar nu sunt deranjați deloc când cineva din județul Harghita se implică în manifestările de la Carei,  o localitate din România.

Arus Zsolt este  cel care s-a arătat deranjat de faptul că am cerut ca pe poarta de intrare a cimitirului unde sunt îngropați eroii români ce au căzut în luptele de eliberare din octombrie 1944 împotriva ocupantului hortyst să fie și anunțuri în limba română lângă cele în limba maghiară. A pierdut la Curtea de Apel Mureș dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație care nu a stabilit încă un termen.

Buletin de Carei a specificat încă de la apariție că nu este răspunzător pentru opiniile altor persoane așa că maldărul de pagini cu injurii nu își au rostul. Fiecare răspunde pentru limbajul folosit. Curios este că atunci când românii sunt făcuți ,,budos olah,, sau sunt înjurați nu se sesizează nimeni din Gheorghieni.

Dacă Arus Zsolt vroia să fie de bună credință, ar fi luat atitudine atunci când nu s-a asigurat traducere în limba română pentru discursul președintei Ungariei. Sau atunci când primarul a organizat o dezvelire de grup statuar fără a deține avize legale. Municipiul Carei este o localitate din România și deci se supune legislației românești.

Pentru conformitate, politicianul maghiar Kolcsey Ferenc nu are nicio legătură cu clădirea Primăriei Carei. Nu a avut nicio tangență cu aceasta. Clădirea  Prefecturii unde a lucrat câțiva ani se află în cu totul altă parte. Tot pentru conformitate, inscripția cu strofa din Imnul Ungariei nu era prevăzută în proiectul înaintat spre aprobare. Pentru că în nicio țară din această lume nu se amplasează în fața  unei primării imnul unei țări străine.

Și da, susținem în continuare că pentru statuile maghiarilor se acordă zi la zi acord de amplasare în Carei din partea conducerii exclusiv UDMR în timp ce un catarg cu drapel românesc este interzis a se ridica pe domeniul public de către asociațiunea ASTRA pe cheltuiala lor. Precizăm că mormintele celor doi protopopi ale căror nume evită să le facă publice Arus Zsolt, George Marchiș și Romulus Marchiș sunt distruse la Carei, că primarul UDMR Kovacs a refuzat amplasarea plăcii comemorative pentru delegații careieni participanți la Marea Unire din 1918 pe clădirea în care a avut loc adunarea de alegere a lor.
Administrația Kovacs-Keizer, în calitate de organizator al bâlciului din 12 aprilie 2023 unde a fost dezvelit un grup statuar fără avize legale, nu a a sigurat traducerea discursului președintei Ungariei și pentru românii prezenți. Mai mult, muzica ambientală a fost doar în limba maghiară, nimic românesc în localitatea Carei din România.
Cum se face că se contestă prezența românilor din alte localități la Carei dar când e vorba de minoritari aceștia își arogă dreptul de a se amesteca în problemele de la Carei și dacă locuiesc în județul Harghita?
Ce impact ar fi avut, în Slovacia de exemplu, sau în Croația, ca președintele Ungariei să se fotografieze cu o bornă din interiorul țării unde era în vizită vopsită în culorile statului maghiar?
Vom prezenta toate aceste date în fața comisiei de la CNCD în data de 23 mai 2023, data la care am fost citați. Sperăm ca  până atunci să nu fie  pusă în practică amenințarea cu moartea la adresa familiei care deranjează liniștea unor neiubitori de români după ce prim procurorul careian a considerat că nu e importantă aflarea autorului amenințării.
.
Buletin de Carei
.

Buletin de Carei reclamat de o fundație din Harghita pentru că a cerut inscripții și în limba română pe poarta unui cimitir

https://www.buletindecarei.ro/2022/02/buletin-de-carei-reclamat-de-o-fundatie-din-harghita-pentru-ca-a-cerut-inscriptii-si-in-limba-romana-pe-poarta-unui-cimitir.html/embed#?secret=g6wrN0dYvz

.

Corespondența primarului din Carei cu o fundație din Harghita

https://www.buletindecarei.ro/2022/03/corespondenta-primarului-din-carei-cu-o-fundatie-din-harghita.html/embed#?secret=ujIPfuEkwy.

Și la Curtea de Apel Târgu- Mureș mi s-a dat dreptate! Limba română este limba oficială la Carei

https://www.buletindecarei.ro/2022/04/si-la-curtea-de-apel-targu-mures-mi-s-a-dat-dreptate-limba-romana-este-limba-oficiala-la-carei.html/embed#?secret=xLRWn0xpUE.

Chemați la instanța supremă pentru că am solicitat și anunțuri în limba română la Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Ciută Daniela

Inginer, jurnalist, președinte ASTRA Carei