RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Când n-ajungi la struguri, spui că sunt neconstituționali? Kelemen Hunor: alegerile locale în două runde sunt neconstituționale

O disperare mare și apăsătoare a cuprins în ultimele zile tabăra UDMR-ului. Schelălăituri și jale mare în declarațiile liderilor UDMR-iști, aproape zilnic. Kelemen Hunor se miorlăie că UDMR ar pierde 20% din primării la alegerile locale în două tururi. Auzi, ce fericire! Dăăăă Doamneeee!

Supărați fleașcă pe trădarea din partea PNL-ului (n.r. UDMR a votat căderea fostului guvern condiționând liberalilor tocmai ca să nu se revină la alegerile în două tururi), liderul UDMR, Kelemen Hunor, tună și fulgeră, amenințând cu dărâmarea Guvernului Orban: “Sunt 100% sigur nu vom avea alegeri în două tururi”.

Potrivit publicației Transylvania Now, Kelemen Hunor a declarat în exclusivitate pentru această publicație că alegerile locale în două runde sunt neconstituționale, iar UMDR va respinge votul de încredere.

La nivel local, UDMR deja tremură:

“UDMR- ul speriat de două tururi. Așa e dacă nu te ții de promisiunile electorale și te bazezi doar pe votul etnic!”, scrie pe facebook Stirea zilei Satu Mare

Foto:  captură facebook
Foto: captură facebook
Foto:  captură facebook
Foto: captură facebook

Satu Mare este un caz special care dovedește foarte clar avantajul alegerilor într-un singur tur pentru UDMR. Deși românii sunt majoritari în Satu Mare, faptul că românii își împart voturile către mai multe formațiuni politice românești, coroborat și cu faptul că electoratul maghiar este unul disciplinat (n.r. în primul rând din interes) și mai bine mobilizat decât cel român, au produs paradoxul ca Satu Mare să fie condus de un UDMR-ist antiromân precum Kereskényi Gábor.

Anume de aici vine disperarea UDMR-ului cu privire la aceste alegeri organizate democratic în două tururi: s-ar reduce aceste anomalii electorale, care sfidează logica și calculele electorale de pe hârtie.

apiland.ro

Fiecare zi este plină de agitație la UDMR, cu discursuri de mobilizare pentru membri și susținători. Kelemen Hunor: “Orice parlamentar este obligat să voteze moțiunea de cenzură.Nu vor fi alegeri în două tururi.”Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]