Antiromanism

Alexandru Florian a primit invitatie oficiala la Mănăstirea Petru Vodă

Alexandru Florian a primit invitatie oficiala la Mănăstirea Petru Vodă

In urma comunicatului de presa emis marti, 6 iunie 2017, de catre Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, reprezentantii Mănăstirii Petru Vodă i-au adresat o invitatie oficiala directorului INSHREW, Alexandru Florian.

Potrivit comunicatului facut public de catre Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, reprezentantii institutului s-au aratat deranjati de promulgarea Legii pentru instituirea Zilei nationale de cinstire a martirilor din temnitele comuniste.

Alexandru Florian a primit invitatie oficiala la Mănăstirea Petru Vodă

„Conform Agerpres in 30 mai 2017 presedintele Romaniei a semnat decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei nationale de cinstire a martirilor din temnilele comuniste.

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” constata cu ingrijorare ca in expunerea de motive care a insotit legea pe parcursul circuitului legislativ sunt invocate ca ,,martiri ai temnilelor comuniste” persoane condamnate pentru crime de razboi. Acest fapt, desi contravine nu numai valorilor si principiilor democratice, dar si legislatiei romanesti in vigoare, nu a starnit nicio reactie publica.

De asemenea, ne exprimam consternarea pentru faptul ca iniliatorii legii au ales ca argument pentru promovarea acestui proiect legislativ sa citeze din Iustin Parvu, care in tinerele a activat in Miscarea Legionara, iar mai tarziu a facut apologia legionarismului si a avut repetate pozitii antisemite si de negare a Holocaustului. Alegerea parlamentarilor care au initiat legea poate sa creeze confuzie asupra menirii pe care aceasta trebuie sa o aiba.

Comemorarea victimelor regimului comunist din Romania nu trebuie sa reprezinte un prilej de reabilitare a celor care in anii regimurilor totalitare precedente au contribuit, din ipostaze multiple si cu responsabilitati diferite, la respingerea democratiei si la instituirea antisemitismului ca politica de stat.”, se arata in comunicatul de presa al INSHREW

„Acuzele de antisemitism aduse de domniile voastre Părintelui Justin Pârvu nu se regăsesc nici în faptele, nici în cuvintele sale. Inima sa şi uşa chiliei sale au fost permanent deschise pentru toată omenirea. În privinţa Legii 217/2015, chiar dacă iniţiativa ei vă aparţine, noi socotim că este o eroare judiciară şi politică asupra căreia Parlamentul României de astăzi sau din viitor va reveni şi o va abroga. O lege a memoriei nu îşi are rostul nicăieri în lumea aceasta, indiferent cît de multă suferinţă ar fi existat sau cîtă inflamare ar produce un anume subiect.”, se arata in invitatia oficiala adresata directorului INSHREW, Alexandru Florian de catre reprezentantii Mănăstirii Petru Vodă 

Sursa: Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Sfinții Împărați Constantin și Elena, cei care au înlesnit și sprijinit răspândirea creștinismului

Astăzi Biserica îi prăznuieste pe 21 mai pe Sfinții Impărati Constantin și mama sa, Elena,…

7 ore ago

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba Novac

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba…

9 ore ago

Pe 20 mai 1919 comandamentul aliat şi Polonia cer României să ocupe Galiţia Orientală

Aflându-se în situația de a nu mai putea respinge atacurile detaşamentelor ucrainiene, comandamentul aliat şi…

17 ore ago

Vincze Zoltan, „mare autonomist” al Transilvaniei, recunoaște că se trage dintr-o familie de români ortodocși

Cele mai înverșunate cozi de topor care luptă pentru maghiarizarea poporului român și pentru dezintegrarea…

o zi ago