libris.ro

Nesimtire de inspiratie kominternista! Tricolorul romanesc interzis la Muzeul Satului!

Nesimtire de inspiratie kominternista! Tricolorul romanesc interzis la Muzeul Satului!

Nesimtire de inspiratie kominternista! Tricolorul romanesc interzis la Muzeul Satului!

Şezătoarea Românilor din Harghita şi Covasna ce a avut loc zilele trecute la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” a inceput cu un incident care a lasat un gust amar romanilor veniti din inima tarii, de acolo de unde adesea nu pot afisa in voie tricolorul romanesc, din judetele unde minoritatea romaneasca a fost in numeroase randuri nedreptatita de catre majoritatea maghiara.

Un angajat al Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” a incercat sa-i impiedice pe romanii veniti din Harghita si Covasna la Bucuresti sa intre cu steaguri tricolore in incinta muzeului. Va puteti imagina ce blasfemie este pentru un roman venit din secuime sa-i interzici sa poarte cu mandrie steagul Romaniei? In ce tara traim fratilor? Ce tara ar permite asemenea manifestari de leznatiune?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nesimtire de inspiratie kominternista! Tricolorul romanesc interzis la Muzeul Satului!

Unde mai pui ca insusi Dimitrie Gusti a fost un nationalist si un patriot infocat, care s-a opus internationalismului desfasurat prin subjugare economica sau colonizare, si s-ar cruci probabil sa vada ca o institutie nationala ce-i poarta numele, poate interzice vreodata in incinta sa steagul Romaniei.

„O ripostă românească fermă dată unui neisprăvit, muzeograf la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, care a încercat să umbrească Şezătoarea Românilor din Harghita şi Covasna!

Încă de la prima noastră acţiune „Români pentru Români”, fratele meu, Mihai Tîrnoveanu, a purtat tricolorul românesc. Eram în Doboi, un sat de români unde fraţii noştri vorbesc numai cu Dumnezeu în limba română, în bisericuţa din sat. La al doilea nostru drum acolo, au răsărit câteva steaguri româneşti la porţile dragilor noştri plăieşi ai lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. De-atunci, Mihai a dăruit mii de steaguri românilor din Harghita şi Covasna.
În toate acţiunile, Mihai a ridicat sus tricolorul românesc.

Astăzi, un neisprăvit, Eugen Ţepeş pe numele lui, angajat al Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, a încercat să-i împiedice pe români să intre cu tricolorul în incinta muzeului. Dârz cum îl ştiu, Mihai nu s-a lăsat. „E sediul GDS aici, ori ne aflăm la Muzeul Satului?”, a ripostat el, mergând înainte. Purtase tricolorul printre mii de maghiari, când era student la Târgu Mureş, d-apăi azi, când era alături de sute de ţărani români din inima Ţării!


Nu aş fi semnalat cazul, dacă nu ar fi produs mâhnire în sufletele românilor din inima Ţării şi dacă nu ar reprezenta o anumită mentalitate, de factură ideologică neromânească, infuzată necontenit de la ocupaţia kominternistă a României, care a pătruns şi în unele instituţii ale statului român. Of, Doamne, cât de înstrăinat trebuie să fii ca să interzici tricolorul românesc în Capitala României, la Muzeul Satului! Se răsuceşte Gusti în mormânt!
Dar „nu mor caii când vor câinii”! Românii sunt pe poziţie! Şi nu se lasă! Iar manifestările de înaltă ţinută ale românilor din Harghita şi Covasna o demonstrează cu prisosinţă! Trăiască naţia!”, a postat Florin Palas pe contul sau de facebook

„… Colegul meu Țepeș , a venit duminica de acasă sa fie alături de dumneavoastră. Daca nu a fost de acord sa dezlanțuiți naționalismul pe teritoriul muzeului unde nu se face politica, atunci bine a făcut. Noi credeam ca faceți o șezătoare nu o manifestație de vreun fel . Asa cum bine se stie, in fiecare an, de 15 ianuarie noi deschidem anul cultural al Muzeului Satului cu actiunea ,, Dor de Eminescu ,, si nimeni nu cred ca spune aici , la noi, ceva rau despre Eminescu. Am făcut mai multa imagine buna României în lume decât faceți dumneavoastră agitând steaguri tricolore cu zecile.Noi luam cu noi in străinătate un singur steag tricolor si va asigur ca toată lumea stie cine suntem si ne apreciază. Daca nu v-a placut la noi , la muzeu , ne pare rau . Trebuie sa știți însă ca pe teritoriul muzeului nu se face politica de nici o culoare si nici naționalismul nu e binevenit. Pentru asta aveti Piata Revolutiei, ceva mai la vale, pe Kiseleff sau stadionul unde puteți pune tare si boxa pe care doreati sa o puneti la Muzeul Satului . Noi stim ca la sezatori nu e nevoie de statii si sonorizare . Cat despre Gusti si mormântul său v-as intreba daca stiti pe unde se afla acesta .Pentru ca noi l-am scos din balarii acum vreo 10 ani. Si anul acesta a fost omagiat de ziua Muzeului, daca stiti la ce data este .Asa ca aici sunteti bineveniti cu sezatori si promovare de traditii .”, a replicat Paula Stanciu Popoiu, angajata a Muzeului Satului, printr-o postare pe facebook

Nota noastra: A spune ca „naționalismul nu e binevenit” intr-un muzeu national mi se pare o uriasa eroare de logica. Nu stiu ce cauta asemenea oameni angajati la o institutie care ar trebui in mod normal sa apere interesele nationale ale romanilor. Or fi oare infiltrati cu alt scop?In urma cu cativa ani erau expuse la Muzeul Național al Țăranului Român tablouri cu manelisti… O fi si asta o oarecare explicatie pentru instrainarea de care dau dovada unele autoritati ale statului inca „roman”(!?).

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info