libris.ro

Atacul de noapte al lui Vlad Țepeș împotriva oștilor otomane, una dintre cele mai strălucite victorii ale creștinătății împotriva turcilor

Atacul de noapte al lui Vlad Țepeș împotriva oștilor otomane, una dintre cele mai strălucite victorii ale creștinătății împotriva turcilor

Atacul de noapte al lui Vlad Tepes impotriva ostilor otomane, una dintre cele mai stralucite victorii ale crestinatatii impotriva turcilor

In noaptea de 16 spre 17 iunie 1462 a avut loc „Atacul de noapte”, asa cum ramas cunoscut in istorie numele bataliei dintre o armata condusa de catre domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes si o armata condusa de catre sultanul Mahomed al II-lea al Imperiului Otoman, desfasurata pe drumul dintre Nicopole si cetatea de scaun a Țării Românești, Târgoviște.

Atacul de noapte de al lui Vlad Tepes reprezinta una dintre cele mai stralucite victorii ale unei armate crestine impotriva armatelor Imperiului Otoman, rezultatul confruntarii fiind o victorie decisiva a romanilor.  Vlad Țepeș a condus un atac surpriza, nocturn, impotriva taberei otomane, provocând pierderi masive dusmanului si o mare debandadă in randul trupelor otomane; trupele lui Vlad Țepeș s-au retras apoi dupa atac la nord de Târgoviște.

Conflictul dintre Imperiul Otoman si Tara Romaneasca s-a iscat din cauza refuzului lui Vlad Tepes de a mai plati tributul cerut de catre otomani si de faptul domnul Țării Românești a trecut la sud de Dunare unde a tras in teapa aproximativ 23.000 de supusi ai Imperiului Otoman, majoritatea turci si bulgari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In timpul atacului de noapte din 1462, Vlad Tepes a atacat tabara turceasca in incercarea de a-l ucide pe sultanul Mahomed al II-lea. Desi pierderile turcilor au fost destul de insemnate, sultanul si-a continuat marsul impreuna cu armata otomana spre spre reședința de la Târgoviște unde a dat insa peste alti aproximativ 20.000 de turci trasi in teapa, priveliste care a demoralizat soldatii otomani si a fost necesara retragerea din Tara Romaneasca.

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info