RSS

Vicepreședintele Partidului Ecol…

Vicepreședintele Part…

(VIDEO) Ăsta nu este pelerinaj, …

(VIDEO) Ăsta nu este …

În timp ce marioneta Berlinului …

În timp ce marioneta …

În timp ce unora din afara Român…

În timp ce unora din …

Cimitir de onoare românesc inaug…

Cimitir de onoare rom…

Ungaria șochează din nou! Muncit…

Ungaria șochează din …

Fundaţia lui Soros de la Budapes…

Fundaţia lui Soros de…

Alertă pe granița de Nord Vest a…

Alertă pe granița de …

De ani buni, Ploieștiul este unu…

De ani buni, Ploiești…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Print Friendly, PDF & Email

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Inspectorii din domeniul sănătăţii plantelor din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au beneficiat săptămâna curentă de instruire în metode de supraveghere şi depistare a organizmelor dăunătoare la culturile de câmp, pomicole, viticole şi în teren protejat.

Sesiunile de instruire au loc în cadrul proiectului de asistenţă tehnică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO)  – „Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) în Moldova” şi au ca scop consolidarea capacităţilor inspectorilor din domeniul sănătăţii plantelor ai ANSA.

În cadrul acestor sesiuni au participat peste 60 de inspectori din regiunea de nord, sud şi centru şi au fost organizate în orașul Cahul, orașul Hânceşti şi satul Corjeuţi din raionul Briceni.

Participanților  le-au fost oferite materiale didactice privind stadiile de dezvoltare, modul de afectare a plantelor şi metodele de determinare. În timpul seminarelor s-a discutat despre acţiunile inspectorului fitosanitar, concluzii şi deciziile care trebuie aplicate în funcţie de riscul fitosanitar şi impactul negativ în urma pătrunderii şi răspîndirii organismelor nocive pe teritoriul Republicii Moldova.

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Managemenul Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) oferă alternative viabile pentru agricultori (și factorii de decizie) pentru a gestiona dăunătorii și agro-ecosistemele într-un mod durabil, unde pierderile de randament se mențin în marje acceptabile din punct de vedere economic prin crearea unor condiții ecologice care să împiedice dezvoltarea dăunătorilor. Strategiile MIPP se bazează pe o înțelegere a interacțiunilor ecologice ale diferitelor elemente ale agro-ecosistemelor.

În anul 2015, FAO a demarat implementarea proiectului„Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) în Moldova”. În cadrul proiectului principalii beneficiari sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenţia Naţională pentruSiguranţa Alimentelor, instituții care beneficiază de suport în  dezvoltarea capacităților instituționale prin activități de instruire și suport tehnic. 


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violentaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline