RSS

O decizie recenta a uimit presa …

O decizie recenta a u…

Daune morale uriase cerute unui …

Daune morale uriase c…

Noi, românii din Bucovina istori…

Noi, românii din Buco…

Rusine sa va fie ba astia de la …

Rusine sa va fie ba a…

Un roman din Carei: In afara de …

Un roman din Carei: I…

Ziua Eroilor Germani a fost come…

Ziua Eroilor Germani …

Credința, organizarea, ordinea, …

Credința, organizarea…

Intoleranta celor care apara "to…

Intoleranta celor car…

Ion Coja: "Mă tot mir pentru cin…

Ion Coja: "Mă tot mir…

Se intâmplă in România: dezvelir…

Se intâmplă in Români…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Inspectorii din domeniul sănătăţii plantelor din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au beneficiat săptămâna curentă de instruire în metode de supraveghere şi depistare a organizmelor dăunătoare la culturile de câmp, pomicole, viticole şi în teren protejat.

Sesiunile de instruire au loc în cadrul proiectului de asistenţă tehnică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO)  – „Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) în Moldova” şi au ca scop consolidarea capacităţilor inspectorilor din domeniul sănătăţii plantelor ai ANSA.

În cadrul acestor sesiuni au participat peste 60 de inspectori din regiunea de nord, sud şi centru şi au fost organizate în orașul Cahul, orașul Hânceşti şi satul Corjeuţi din raionul Briceni.

Participanților  le-au fost oferite materiale didactice privind stadiile de dezvoltare, modul de afectare a plantelor şi metodele de determinare. În timpul seminarelor s-a discutat despre acţiunile inspectorului fitosanitar, concluzii şi deciziile care trebuie aplicate în funcţie de riscul fitosanitar şi impactul negativ în urma pătrunderii şi răspîndirii organismelor nocive pe teritoriul Republicii Moldova.

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Managemenul Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) oferă alternative viabile pentru agricultori (și factorii de decizie) pentru a gestiona dăunătorii și agro-ecosistemele într-un mod durabil, unde pierderile de randament se mențin în marje acceptabile din punct de vedere economic prin crearea unor condiții ecologice care să împiedice dezvoltarea dăunătorilor. Strategiile MIPP se bazează pe o înțelegere a interacțiunilor ecologice ale diferitelor elemente ale agro-ecosistemelor.

În anul 2015, FAO a demarat implementarea proiectului„Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) în Moldova”. În cadrul proiectului principalii beneficiari sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenţia Naţională pentruSiguranţa Alimentelor, instituții care beneficiază de suport în  dezvoltarea capacităților instituționale prin activități de instruire și suport tehnic. 


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Abaterile de la aceasta regula constituie incalcarea legii privind drepturile de autor.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!

loading...


Sustineti proiectele Glasul.info, sustineti unionismul, sustineti actiunile si initiativele noastre:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Mai multe despre Agricultura
Securitatea alimentara a Romaniei este compromisa
Producția de grâu și carne a determinat creșterea Indicelui FAO pentru prețurile alimentelor în luna iunie

Producția de grâu și carne a determinat creșterea Indicelui FAO...

Silvicultorii din regiune dobândesc abilități de comunicare strategică
Silvicultorii din regiune dobândesc abilități de comunicare strategică

Silvicultorii din regiune dobândesc abilități de comunicare strategică Consolidarea comunicării...

Închide