RSS

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

Tarile Baltice sar in apararea P…

Tarile Baltice sar in…

Toxicitatea lui Emil Boc inca se…

Toxicitatea lui Emil …

Bataie de joc la Carei! Parcul d…

Bataie de joc la Care…

Emotionant! Imnul românilor din …

Emotionant! Imnul rom…

Românii din Carei cunosc "greuta…

Românii din Carei cun…

Si totusi ce sarbatoresc cu adev…

Si totusi ce sarbator…

Liviu Plesoianu cere judecarea p…

Liviu Plesoianu cere …

Pentru o zi, Măgura Ilvei a deve…

Pentru o zi, Măgura I…

Asociatia Calea Neamului se alăt…

Asociatia Calea Neamu…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Inspectorii din domeniul sănătăţii plantelor din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au beneficiat săptămâna curentă de instruire în metode de supraveghere şi depistare a organizmelor dăunătoare la culturile de câmp, pomicole, viticole şi în teren protejat.

Sesiunile de instruire au loc în cadrul proiectului de asistenţă tehnică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO)  – „Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) în Moldova” şi au ca scop consolidarea capacităţilor inspectorilor din domeniul sănătăţii plantelor ai ANSA.

apiland.ro

În cadrul acestor sesiuni au participat peste 60 de inspectori din regiunea de nord, sud şi centru şi au fost organizate în orașul Cahul, orașul Hânceşti şi satul Corjeuţi din raionul Briceni.

Participanților  le-au fost oferite materiale didactice privind stadiile de dezvoltare, modul de afectare a plantelor şi metodele de determinare. În timpul seminarelor s-a discutat despre acţiunile inspectorului fitosanitar, concluzii şi deciziile care trebuie aplicate în funcţie de riscul fitosanitar şi impactul negativ în urma pătrunderii şi răspîndirii organismelor nocive pe teritoriul Republicii Moldova.

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

Managemenul Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) oferă alternative viabile pentru agricultori (și factorii de decizie) pentru a gestiona dăunătorii și agro-ecosistemele într-un mod durabil, unde pierderile de randament se mențin în marje acceptabile din punct de vedere economic prin crearea unor condiții ecologice care să împiedice dezvoltarea dăunătorilor. Strategiile MIPP se bazează pe o înțelegere a interacțiunilor ecologice ale diferitelor elemente ale agro-ecosistemelor.

În anul 2015, FAO a demarat implementarea proiectului„Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor (MIPP) în Moldova”. În cadrul proiectului principalii beneficiari sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenţia Naţională pentruSiguranţa Alimentelor, instituții care beneficiază de suport în  dezvoltarea capacităților instituționale prin activități de instruire și suport tehnic. 


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Jirinovschi - Moldovenii sunt Români! Noi, rușii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt ROMÂNI!
Vladimir Jirinovski: “Aparitia statului Republica Moldova a fost o greseala. Limba “moldoveneasca” nu se deosebeste de limba romana!”

Vladimir Jirinovski: "Aparitia statului Republica Moldova a fost o greseala....

Digi24
Digi 24, postul propagandei marxiste, aproape sa fie preluat de rusi

Digi 24, postul propagandei marxiste, aproape sa fie preluat de...

Politistul zilei: un agent de politie a salvat de la inec o familie care a ajuns cu masina in lac, Foto: Politia Romana - www.politiaromana.ro
Politistul zilei: un agent de politie a salvat de la inec o familie care a ajuns cu masina in lac

Politistul zilei: un agent de politie a salvat de la...

Închide