RSS

Degeaba arunca unii de la Ziare.…

Degeaba arunca unii d…

In anul Centenarului despre Corb…

In anul Centenarului …

Sfidare la nivel institutional a…

Sfidare la nivel inst…

Politia germana afirma ca orasul…

Politia germana afirm…

Impreună in Poiana Sântiliei din…

Impreună in Poiana Sâ…

O veste buna! Dan TANASĂ si-a de…

O veste buna! Dan TAN…

Un deputat PSD despre calatoria …

Un deputat PSD despre…

De ce se chinuie inca forte ocul…

De ce se chinuie inca…

Inca un protest a avut loc in fa…

Inca un protest a avu…

100 de stagiari din Basarabia la…

100 de stagiari din B…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

zenda.ro
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conferință internațională organizată la Chișinău discută despre managementul de protecţie integrată al dăunătorilor

Conferință internațională organizată la Chișinău discută despre managementul de protecţie integrată al dăunătorilor.Evenimentul pune un accent deosebit pe adoptarea IPM în sectorul producției de pomuşoare.

Experți internaționali invitaţi de FAO, împreună cu reprezentanți ai ministerelor din Georgia, Ucraina, Armenia și Moldova, se reunesc într-o conferință de trei zile la Chișinău pentru a împărtăși experiența lor în implementarea sistemului de protecţie integrată al plantelor (IPM) și pentru a identifica oportunități pentru promovarea tehnicilor IPM pentru o adoptare mai largă.

Avetik Nersisyan, ofiţer pe producerea şi protecţia plantelor al FAO, a subliniat, în comentariile de deschidere, importanța schimbului de cunoștințe și experiență la nivel regional deoarece fermierii și autoritățile de reglementare din regiune se confruntă cu probleme similare care pot fi rezolvate cu soluții similare. “Folosirea experienței din regiune va reduce costurile implementării și va crește impactul”, a declarat oficialul FAO.

În cadrul conferinței regionale, se va prezenta proiectul Programului Național IPM din Moldova, elaborat cu suportul FAO, celor 45 de experţi participanți. În urma prezentării, experții vor lucra în grupuri pentru a genera comentarii utile, pe baza experienței lor, pe fiecare capitol.

Conferință internațională organizată la Chișinău discută despre managementul de protecţie integrată al dăunătorilor

“Autoritățile și agricultorii din Moldova sunt pregătiți și dispuși să implementeze IPM la nivel național prin Programul Național și apreciem pe deplin sprijinul FAO în elaborarea documentului, precum și expertiza și experiența internațională oferite prin acest eveniment”, a declarat Vasile Luca, Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Al doilea scop principal al reuniunii este consolidarea cunoștințelor cadrelor responsabile din țată cu privire la aspectele actuale ale implementării IPM și promovarea aplicării acestei abordări în ceea ce privește producția de pomuşoare din regiune.

“Producția de pomuşoare are un potențial ridicat în Moldova, în special pentru crearea surselor suplimentare de venit pentru micii producători, iar IPM poate avea un impact deosebit asupra producției atât din punct de vedere cantitativ cât și calitativ. De aceea, în cadrul acestei conferințe am pus un accent deosebit pe producția de pomuşoare analizând aceste culturi cu metode și rezultate specifice “, a precizat Tudor Robu, adjunctul Reprezentantului FAO în Moldova.

A treia zi a conferinței va fi o zi dedicată vizitei in teren. Participanții vor vizita două școli de fermieri unde cu success se aplică deja tehnicile IPM .

Evenimentul este organizat în cadrul a două proiecte implementate de FAO în Moldova – Consolidarea capacității fermierilor mici în producția națională de pomuşoare și Sprijin pentru adaptarea și implementarea managementului integrat al dăunătorilor în Moldova.


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Abaterile de la aceasta regula constituie incalcarea legii privind drepturile de autor.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!

loading...Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Citește articolul precedent:
Securitatea alimentara a Romaniei este compromisa
FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor

FAO instruiește inspectorii ANSA în Managementul Integrat de Protecţie a Plantelor Inspectorii din domeniul sănătăţii plantelor din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale...

Închide