RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Conferință internațională organizată la Chișinău discută despre managementul de protecţie integrată al dăunătorilor

Print Friendly, PDF & Email

Conferință internațională organizată la Chișinău discută despre managementul de protecţie integrată al dăunătorilor.Evenimentul pune un accent deosebit pe adoptarea IPM în sectorul producției de pomuşoare.

Experți internaționali invitaţi de FAO, împreună cu reprezentanți ai ministerelor din Georgia, Ucraina, Armenia și Moldova, se reunesc într-o conferință de trei zile la Chișinău pentru a împărtăși experiența lor în implementarea sistemului de protecţie integrată al plantelor (IPM) și pentru a identifica oportunități pentru promovarea tehnicilor IPM pentru o adoptare mai largă.

Avetik Nersisyan, ofiţer pe producerea şi protecţia plantelor al FAO, a subliniat, în comentariile de deschidere, importanța schimbului de cunoștințe și experiență la nivel regional deoarece fermierii și autoritățile de reglementare din regiune se confruntă cu probleme similare care pot fi rezolvate cu soluții similare. “Folosirea experienței din regiune va reduce costurile implementării și va crește impactul”, a declarat oficialul FAO.

În cadrul conferinței regionale, se va prezenta proiectul Programului Național IPM din Moldova, elaborat cu suportul FAO, celor 45 de experţi participanți. În urma prezentării, experții vor lucra în grupuri pentru a genera comentarii utile, pe baza experienței lor, pe fiecare capitol.

Conferință internațională organizată la Chișinău discută despre managementul de protecţie integrată al dăunătorilor

“Autoritățile și agricultorii din Moldova sunt pregătiți și dispuși să implementeze IPM la nivel național prin Programul Național și apreciem pe deplin sprijinul FAO în elaborarea documentului, precum și expertiza și experiența internațională oferite prin acest eveniment”, a declarat Vasile Luca, Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Al doilea scop principal al reuniunii este consolidarea cunoștințelor cadrelor responsabile din țată cu privire la aspectele actuale ale implementării IPM și promovarea aplicării acestei abordări în ceea ce privește producția de pomuşoare din regiune.

“Producția de pomuşoare are un potențial ridicat în Moldova, în special pentru crearea surselor suplimentare de venit pentru micii producători, iar IPM poate avea un impact deosebit asupra producției atât din punct de vedere cantitativ cât și calitativ. De aceea, în cadrul acestei conferințe am pus un accent deosebit pe producția de pomuşoare analizând aceste culturi cu metode și rezultate specifice “, a precizat Tudor Robu, adjunctul Reprezentantului FAO în Moldova.

A treia zi a conferinței va fi o zi dedicată vizitei in teren. Participanții vor vizita două școli de fermieri unde cu success se aplică deja tehnicile IPM .

Evenimentul este organizat în cadrul a două proiecte implementate de FAO în Moldova – Consolidarea capacității fermierilor mici în producția națională de pomuşoare și Sprijin pentru adaptarea și implementarea managementului integrat al dăunătorilor în Moldova.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline