RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Copiii din zonele rurale au mai degraba nevoie de harti pentru a-si putea gasi calea printre noroaie pana la scolile unde invata, decat de manuale scolare pentru sport!

Print Friendly, PDF & Email

Copiii din zonele rurale au mai degraba nevoie de harti pentru a-si putea gasi calea printre noroaie pana la scolile unde invata, decat de manuale scolare pentru sport!

Intr-o tara in care copiii inca mai sunt nevoiti sa se lupte cu noroaiele sau sa mearga kilometri intregi prin paduri pentru a ajunge la scolile lor, iar toaletele unora dintre institutiile de invatamant arata ca in evul mediu, singurul lucru care mai lipsea era un “manual de educatie fizica”.

Iritat de propunerea unui asa numit “manual de educatie fizica”, deputatul Daniel Olteanu a publicat marti, 1 august 2017, o scrisoare deschisa prin care critica atitudinea politicienilor pe care el ii considera “decuplati de la realitate”.

Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele şcolare, nu de manuale de educaţie fizică

Domnule Ministru Liviu Pop,

Unul dintre cele mai mari păcate ale unui politician ajuns într-o funcţie de demnitate publică este decuplarea de la realitate. Nu există o altă explicaţie pentru intenţiile dumneavoastră de a scoate pe piaţă un manual sau manuale pentru disciplina educaţie fizică, în condiţiile în care există copii cărora le este, pur şi simplu, blocat accesul la educaţie.”, scrie deputatul Daniel Olteanu

Romania – Harta turistica si rutiera

Copiii din zonele rurale au mai degraba nevoie de harti pentru a-si putea gasi calea printre noroaie pana la scolile unde invata, decat de manuale scolare pentru sport!

“Pentru a nu fi acuzat de partizanat politic, voi oferi exemplul copiilor din comuna vasluiană Dragomireşti, condusă de un primar dintr-o altă formaţiune decât a mea, copii care sunt nevoiţi să parcurgă pe jos 10 -12 kilometri, inclusiv iarna, din cauza stării grave a infrastructurii, care blochează accesul microbuzului şcolar în satele lor. Această situaţie nu este una singulară în judeţul Vaslui, pot oferi exemple şi din alte comune, conduse de primari din toate partidele.Aceasta este consecinţa decuplării de la realitate a politicienilor, de la cei care mi-au respins toate amendamentele legate de investiţii în infrastructura judeţului Vaslui, până la cei care au administrat judeţul Vaslui şi România. Nu am solicitat fonduri pentru stadioane, statui sau festivisme, am solicitat fonduri pentru infrastructură. Nu este vina vasluienilor că, în 2017, ZERO lei vor ajunge în judeţ pentru execuţia unor lucrări gestionate de Ministerul Transporturilor, după cum nu este vina lor că nu sunt finanţate prin PNDL proiecte pe drumuri care ar sprijini accesul copiilor la educaţie.Vă asigur, domnule ministru, că elevii din Dragomireşti, care merg kilometri prin noroi şi zăpadă, peste dealuri, numai de manuale de educaţie fizică nu au nevoie. Au nevoie să nu le fie pusă în pericol integritatea fizică, din cauza distanţei inumane şi a pericolelor cărora trebuie să le facă faţă.Mi-aş fi dorit din partea dumneavoastră, domnule ministru, să precizaţi un termen clar până la care toate instituţiile de învăţământ vor avea autorizaţiile obligatorii, dar şi un termen clar până la care copiii, nu doar cei vasluieni, nu vor mai trebui să parcurgă pe jos zeci şi zeci de kilometri în fiecare lună, pentru a deschide abecedarul. 2020, termenul sugerat de PNDL, este inacceptabil.Vă rog, domnule ministru, ca fondurile alocate pentru manualele de educaţie fizică să le direcţionaţi, printr-o redistribuire către Ministerul Dezvoltării Regionale, spre refacerea infrastructurii în satele unde microbuzele şcolare nu ajung, din cauza stării drumurilor.Înainte de a consuma fonduri pe care nu le avem pentru manuale de educaţie fizică, asiguraţi-vă că fiecare copil ajunge la ore fără un marş forţat de kilometri întregi, în condiţii vitrege!”, se mai arata in scrisoare deschisa a deputatului Daniel Olteanu


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline