Copiii din zonele rurale au mai degraba nevoie de harti pentru a-si putea gasi calea printre noroaie pana la scolile unde invata, decat de manuale scolare pentru sport!

Copiii din zonele rurale au mai degraba nevoie de harti pentru a-si putea gasi calea printre noroaie pana la scolile unde invata, decat de manuale scolare pentru sport!

Intr-o tara in care copiii inca mai sunt nevoiti sa se lupte cu noroaiele sau sa mearga kilometri intregi prin paduri pentru a ajunge la scolile lor, iar toaletele unora dintre institutiile de invatamant arata ca in evul mediu, singurul lucru care mai lipsea era un “manual de educatie fizica”.

Iritat de propunerea unui asa numit “manual de educatie fizica”, deputatul Daniel Olteanu a publicat marti, 1 august 2017, o scrisoare deschisa prin care critica atitudinea politicienilor pe care el ii considera “decuplati de la realitate”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele şcolare, nu de manuale de educaţie fizică

Domnule Ministru Liviu Pop,

Unul dintre cele mai mari păcate ale unui politician ajuns într-o funcţie de demnitate publică este decuplarea de la realitate. Nu există o altă explicaţie pentru intenţiile dumneavoastră de a scoate pe piaţă un manual sau manuale pentru disciplina educaţie fizică, în condiţiile în care există copii cărora le este, pur şi simplu, blocat accesul la educaţie.”, scrie deputatul Daniel Olteanu

[info]Romania – Harta turistica si rutiera[/info]

Copiii din zonele rurale au mai degraba nevoie de harti pentru a-si putea gasi calea printre noroaie pana la scolile unde invata, decat de manuale scolare pentru sport!

“Pentru a nu fi acuzat de partizanat politic, voi oferi exemplul copiilor din comuna vasluiană Dragomireşti, condusă de un primar dintr-o altă formaţiune decât a mea, copii care sunt nevoiţi să parcurgă pe jos 10 -12 kilometri, inclusiv iarna, din cauza stării grave a infrastructurii, care blochează accesul microbuzului şcolar în satele lor. Această situaţie nu este una singulară în judeţul Vaslui, pot oferi exemple şi din alte comune, conduse de primari din toate partidele.Aceasta este consecinţa decuplării de la realitate a politicienilor, de la cei care mi-au respins toate amendamentele legate de investiţii în infrastructura judeţului Vaslui, până la cei care au administrat judeţul Vaslui şi România. Nu am solicitat fonduri pentru stadioane, statui sau festivisme, am solicitat fonduri pentru infrastructură. Nu este vina vasluienilor că, în 2017, ZERO lei vor ajunge în judeţ pentru execuţia unor lucrări gestionate de Ministerul Transporturilor, după cum nu este vina lor că nu sunt finanţate prin PNDL proiecte pe drumuri care ar sprijini accesul copiilor la educaţie.Vă asigur, domnule ministru, că elevii din Dragomireşti, care merg kilometri prin noroi şi zăpadă, peste dealuri, numai de manuale de educaţie fizică nu au nevoie. Au nevoie să nu le fie pusă în pericol integritatea fizică, din cauza distanţei inumane şi a pericolelor cărora trebuie să le facă faţă.Mi-aş fi dorit din partea dumneavoastră, domnule ministru, să precizaţi un termen clar până la care toate instituţiile de învăţământ vor avea autorizaţiile obligatorii, dar şi un termen clar până la care copiii, nu doar cei vasluieni, nu vor mai trebui să parcurgă pe jos zeci şi zeci de kilometri în fiecare lună, pentru a deschide abecedarul. 2020, termenul sugerat de PNDL, este inacceptabil.Vă rog, domnule ministru, ca fondurile alocate pentru manualele de educaţie fizică să le direcţionaţi, printr-o redistribuire către Ministerul Dezvoltării Regionale, spre refacerea infrastructurii în satele unde microbuzele şcolare nu ajung, din cauza stării drumurilor.Înainte de a consuma fonduri pe care nu le avem pentru manuale de educaţie fizică, asiguraţi-vă că fiecare copil ajunge la ore fără un marş forţat de kilometri întregi, în condiţii vitrege!”, se mai arata in scrisoare deschisa a deputatului Daniel Olteanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Românii din Cernăuți au nevoie de ajutor pentru a recupera Palatul Cultural al Românilor

mar aug. 1 , 2017
Românii din Cernăuți au nevoie de ajutor pentru a recupera Palatul Cultural al Românilor, visul comunității românești din Cernăuți pentru multa vreme după ocupația sovietică a nordului Bucovinei. Palatului Cultural-National al Românilor din Cernăuți, edificiu cultural ridicat prin eforturile si cheltuiala romanilor, a ajuns dupa ocuparea Bucovinei sub administratie sovietica. […]
Romanii din Cernăuți au nevoie de ajutor pentru a recupera Palatul Cultural al Românilor, Foto: romaniabreakingnews.ro

Poate vă place și:

libris.ro