RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Pro Vita Iași renovează casa unei familii cu zece copii, din care doi elevi de nota 10

   Pro Vita Iași a finalizat noul acoperiș și tencuirea exterioară a casei unei familii cu zece copii din localitatea Costești, județul Iași. Luni au început lucrările renovare a interiorului. Doi dintre cei zece copii ai familiei, Sidonia și Ionela, sunt eleve de nota 10 și beneficiază de burse de la Arhiepiscopia Iașilor.

Când reprezentanții Pro Vita Iași au ajuns acasă la Mihai și Cristina Cârtițe, au găsit zece copii frumoși, educați și mulțumiți cu ceea ce aveau – adică foarte puțin. Prin acoperiș ploua și mai era locuibilă o singură cameră, care era încălzită cu un calorifer electric.

Renovarea interiorului casei a început luni cu cele două camere în care vor sta Sidonia și Ionela (foto sus), bursiere în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian” al Arhiepiscopiei Iașilor.

Ulterior va fi refăcut și restul locuinței, utilitățile vor fi aduse în casă, iar un hol va fi transformat în baie.

Casa este făcută din chirpici și fiecare cameră trebuie decopertată, consolidată, retencuită și repardosită. Renovarea a întârziat puțin din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție și din cauza ploilor.

apiland.ro

Costul lucrărilor care mai sunt de făcut a fost estimat la aproximativ 80.000 de lei, din care 50.000 lei au fost donați de Asociația „Salvează o Inimă”. – integral pe stiripentruviata.ro.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]