Deputatul Dumitru Oprea: “Regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică”
Dumitru Oprea: „Centenarul ar trebui să garanteze egalitatea tuturor românilor, deci şi a celor din Moldova!“
Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenţia asupra faptului că regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică. Din cauza stării precare a infrastructurii rutiere şi pe calea ferată, Centenarul României Moderne ar putea fi momentul în care regiunile istorice ale țării devin egale în toate privințele.
Altfel, reușitele istorice, dar şi cele contemporane vor fi umbrite de incapacitatea actualei clase politice de a acţiona la unison şi de a recunoaşte urgenţa construirii unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania.
Deputatul Dumitru Oprea: “Regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică”
„Construcţia de autostrăzi, care să asigure cu adevărat unitatea românilor şi egalitatea spre prosperitate, pentru următoarea sută de ani, trebuie să devină adevăratul proiect de ţară“, declară parlamentarul ieşean:
„Am participat, în urmă cu o săptămână, la evenimentul care a marcat 100 de ani de la începutul luptelor de la Mărăşeşti. A fost un moment plin de încărcătură emoțională, o ocazie rară, prin anvergură şi participare, pentru rememorarea sacrificiului eroilor Armatei Regale Române, căzuți pe front în vara anului 1917. Un eveniment care face parte din manifestările dedicate Centenarului României Mari, a unităţii tuturor românilor.În întreaga sa istorie, poporul român a fost capabil de reuşite excepţionale, care ne-au oferit şansa de a fi astăzi un stat suveran, integrat complet în sferele de putere ale lumii occidentale, membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice.Ceea ce mă preocupă în mod deosebit acum, cu doar câteva luni înainte de startul oficial al Centenarului statului român modern, este discrepanța existentă la nivelul regiunilor istorice, din punctul de vedere al investiţiilor în infrastructură, care ne pot face să fim cu adevărat aproape unii de alţii. Este o lipsă majoră semnalată, în repetate rânduri, şi de preşedintele României, Klaus Iohannis.Un deziderat important, precum accesul în structurile UE şi NATO, a reuşit să fie înfăptuit prin voinţa clară a întregii clase politice, indiferent de opţiunile ideologice şi de bătăliile electorale. De aceea, construcţia de autostrăzi, care să asigure cu adevărat unitatea românilor şi egalitatea pentru prosperitate, trebuie să devină adevăratul proiect de ţară.Regiunea Moldovei este, în acest moment, văduvită de şansa unor investiţii industriale consistente, în lipsa infrastructurii rutiere de mare viteză, dar şi a unei căi ferate rapide. Până când oamenii şi bunurile nu vor putea circula rapid spre vestul ţării şi, implicit, spre vestul continentului european, nu putem vorbi despre asigurarea egalităţii de şanse a tuturor cetăţenilor români din interiorul aceloraşi graniţe. A nu realiza acest deziderat, în cel mai scurt timp posibil, înseamnă a întina reuşitele istorice ale românilor, dar şi a umbri succesele contemporane!“.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.