RSS
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Progresistii de la Ziarul de Iaşi au fost luati la ochi de presa centrala: “Securitatea comunistă a învins”

Print Friendly, PDF & Email

Progresistii de la Ziarul de Iaşi au fost luati la ochi de presa centrala: “Securitatea comunistă a învins”

Intr-un articol in care se straduiesc sa arate cat de mizerabil este atacul celor de la R22 la adresa unor personalitati care se regaseau pe o lista din arhiva fostei securitati comuniste, cei de la cotidianul.ro ajung sa-i ia la ochi si pe “securicii” progresisti de la Ziarul de Iaşi.

Dupa asa zisa dezvaluire a celor de la R22, Ziarul de Iaşi a publicat pe prima sa pagina ca ilustratie pentru lista cu turnatori, o imagine a profesorului Ioan Caproşu, fostul decan al Facultăţii de Istorie. Insa cei de la cotidianul.ro remarca ceva foarte interesant. In vreme ce poza profesorului Ioan Caproşu e pusa cap de afis, nu acelasi lucru se intampla si cu Daniel Condurache, actual prorector al Universităţii „Gh. Asachi“, prezent si el pe o lista similara.

Progresistii de la Ziarul de Iaşi au fost luati la ochi de presa centrala: “Securitatea comunistă a învins”

“Ce facem cu profesorul Ioan Caproşu, fost decan al Facultăţii de Istorie, a cărui poză a fost pusă de Ziarul de Iaşi pe prima pagină, ca ilustraţie la lista cu „turnători“ ai Securităţii? Ne ducem la uşa lui şi-l stuchim verbal, cum ne îndeamnă, implicit, 22 şi Ziarul de Iaşi?

Ori ne întrebăm întîi dacă avem vreo probă clară a culpei lui?

Ne putem întreba şi altceva: de ce Ziarul de Iaşi nu pune pe prima pagină poza lui Daniel Condurache, actual prorector al Universităţii „Gh. Asachi“, prezent şi el pe o listă asemănătoare? Sau de ce discipolii profesorului Caproşu, ajuns acum la o vîrstă venerabilă, nu ies public, ca să ne spună ce fel de securist era sau nu era bătrînul medievist?

Daniel Condurache nu e acuzat de „turnătorie securistă“, cu poză pe prima pagină a Ziarului de Iaşi, fiindcă e vechi prieten cu Alexandru Lăzescu (GDS, 22 etc.), unul dintre stîlpii gazetei care ni-l oferă drept ţap ispăşitor pe profesorul Caproşu.

Iar acesta nu e susţinut de foştii lui discipolii fiindcă acum nu mai poate oferi doctorate, burse, recomandări etc. Şi fiindcă a fost mereu un colţos nesuferit. Simplu, nu?

Da, democraţia e mai complicată decît dictatura. Fiindcă te obligă să gîndeşti mai mult. Iar becurile lui Pavlov nu fac lumină, ci întuneric. Chiar dacă pe ele scrie 22 sau Ziarul de Iaşi.”, scrie cotidianul.ro

De o buna bucata de vreme, cei de la Ziarul de Iaşi par a fi intr-un soi de intrecere cu USR si cu alte soiuri de progresisti, precum si cu alti “#haştagieni”, mai ales atunci cand vine vorba de atacuri la adresa valorilor conservatoare, la ortodoxie, la nationalism, erijandu-se pe plan local intr-un adevarat far al marxismului cultural, raspandindu-şi “lumina” neomarxismului catre mase.

Nu este sarbatoare creştin ortodoxa mai importanta la care cei de la Ziarul de Iaşi sa nu-şi verse veninul, sau macar sa scuipe putin, sa zgaraie, sa faca ei macar vreo remarca tendentioasa sau sa mai arunce niste invective “voalate” la adresa ortodoxiei, a “habotnicilor ortodocşi”, a familiei traditionale si a retrograzilor care nu vor sa primeasca “lumina” progresismului propovaduita de barzii marxismului cultural de la ZDI.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info