fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Deputatul Dumitru Oprea: “Regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică”

Print Friendly, PDF & Email

Deputatul Dumitru Oprea: “Regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică”

Dumitru Oprea: „Centenarul ar trebui să garanteze egalitatea tuturor românilor, deci şi a celor din Moldova!“

Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenţia asupra faptului că regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică. Din cauza stării precare a infrastructurii rutiere şi pe calea ferată, Centenarul României Moderne ar putea fi momentul în care regiunile istorice ale țării devin egale în toate privințele.

Altfel, reușitele istorice, dar şi cele contemporane vor fi umbrite de incapacitatea actualei clase politice de a acţiona la unison şi de a recunoaşte urgenţa construirii unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania.

Deputatul Dumitru Oprea: “Regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică”

 „Construcţia de autostrăzi, care să asigure cu adevărat unitatea românilor şi egalitatea spre prosperitate, pentru următoarea sută de ani, trebuie să devină adevăratul proiect de ţară“, declară parlamentarul ieşean:

„Am participat, în urmă cu o săptămână, la evenimentul care a marcat 100 de ani de la începutul luptelor de la Mărăşeşti. A fost un moment plin de încărcătură emoțională, o ocazie rară, prin anvergură şi participare, pentru rememorarea sacrificiului eroilor Armatei Regale Române, căzuți pe front în vara anului 1917. Un eveniment care face parte din manifestările dedicate Centenarului României Mari, a unităţii tuturor românilor.În întreaga sa istorie, poporul român a fost capabil de reuşite excepţionale, care ne-au oferit şansa de a fi astăzi un stat suveran, integrat complet în sferele de putere ale lumii occidentale, membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice.Ceea ce mă preocupă în mod deosebit acum, cu doar câteva luni înainte de startul oficial al Centenarului statului român modern, este discrepanța existentă la nivelul regiunilor istorice, din punctul de vedere al investiţiilor în infrastructură, care ne pot face să fim cu adevărat aproape unii de alţii. Este o lipsă majoră semnalată, în repetate rânduri, şi de preşedintele României, Klaus Iohannis.Un deziderat important, precum accesul în structurile UE şi NATO, a reuşit să fie înfăptuit prin voinţa clară a întregii clase politice, indiferent de opţiunile ideologice şi de bătăliile electorale. De aceea, construcţia de autostrăzi, care să asigure cu adevărat unitatea românilor şi egalitatea pentru prosperitate, trebuie să devină adevăratul proiect de ţară.Regiunea Moldovei este, în acest moment, văduvită de şansa unor investiţii industriale consistente, în lipsa infrastructurii rutiere de mare viteză, dar şi a unei căi ferate rapide. Până când oamenii şi bunurile nu vor putea circula rapid spre vestul ţării şi, implicit, spre vestul continentului european, nu putem vorbi despre asigurarea egalităţii de şanse a tuturor cetăţenilor români din interiorul aceloraşi graniţe. A nu realiza acest deziderat, în cel mai scurt timp posibil, înseamnă a întina reuşitele istorice ale românilor, dar şi a umbri succesele contemporane!“.


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

piatraonline.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info