libris.ro

La ce ne trebuie arme daca nu mai avem armata?

La ce ne trebuie arme daca nu mai avem armata?

La ce ne trebuie arme daca nu mai avem armata?

Nu stiu cum se face, dar istoria i-a prins de-a lungul timpului pe romani mai mereu nepregatiti atunci cand se pregateau marile razboaie de pe batranul continent. Multi o sa spuna ca nimeni nu poate prevesti cu siguranta cand si daca un razboi va avea loc. Cu toate acestea, au existat inainte de marile conflicte europene mereu semne clare care prevesteau aceste nenorociri.

Chiar daca nu se auzeau tobele razboiului, inainte de marile conflicte armate europene au fost prezente mereu indicii cu privire la intentiile unor potentiali agresori. Cu toate acestea, armata romana a fost mai mereu nepregatita pentru aceste razboaie; textele romantate ale diversilor scriitori despre eroismul romanilor care alergau desculti si in camasa in timpul atacurilor la baioneta nu sunt izvorate nicidecum dintr-o imaginatie mult prea exagerata, ci in unele cazuri chiar din propria experienta de pe front din timpul razboiului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


La ce ne trebuie arme daca nu mai avem armata?

[info]Buchete la promotii si livrare in 2 ore[/info]

Cum se face ca romanii au fost mai mereu in contratimp si aproape de fiecare data nepregatiti din punct de vedere militar cand au izbucnit aceste conflicte?

Poate singura perioada in care Romania a avut o armata pregatita din toate punctele de vedere sa apere teritoriul tarii, a fost cea din timpul regimului „national-comunist”. In acele vremuri, pentru cateva decenii, romanii au avut intr-adevar capacitatea sa-si apere de unii singuri propria tara, fara sa mai astepte ajutor extern.

In rest, fie din incompetenta factorilor interni, fie prin „grija” ce ne-o poarta diversi „parteneri” si „aliati” externi, Romania a fost prinsa mereu in offside cand au izbucnit marile razboaie in Europa.

Pentru cine cumparam acum arme in valoare de miliarde de euro daca nu mai avem armata?

Pe polonezi ii intelegem: acolo exista zeci de mii de voluntari care fie se pregatesc singuri in tabere paramilitare, fie asistati chiar de personal militar profesionist care ii initiaza in pregatirea militara de baza. 

Ar fi extrem de interesant sa stim care este cu adevarat parerea celor din armata romana cu privire la aceste achizitii de material militar, care par mai degraba impuse de catre „fratii mai mari” ai Romaniei decat de necesitatile reale ale tarii noastre.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info