libris.ro

In timp ce diplomatii romani se lasa adesea urecheati de catre diverse ambasade straine, Ungaria reactioneaza dur atunci cand este cazul

In timp ce diplomatii romani se lasa adesea urecheati de catre diverse ambasade straine, Ungaria reactioneaza dur atunci cand este cazul

In timp ce diplomatii romani se lasa adesea urecheati de catre diverse ambasade straine, Ungaria reactioneaza dur atunci cand este cazul.

Nu este intentia noastra sa facem nici o apologie la adresa autoritatilor maghiare, insa trebuie totusi sa constatam ca fata de atitudinea de slugarnicie a unora dintre diplomatii din Romania, diplomatia ungara reactioneaza cu totul si cu totul diferit.

Ne-am „obisnuit” de ceva vreme ca politicienii sau diplomatii din Romania sa fie chemati la diverse ambasade straine pentru a fi urecheati si dresati aidoma unor animale de circ, de parca autoritatile statului roman ar reprezenta de fapt doar niste simpli vatafi aflati pe mosia unor straini.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Insa iata cum rezolva Ungaria un scandal diplomatic cu Olanda: Gajus Scheltema, ambasadorul olandez de la Budapesta, la sfarsitul misiunii sale diplomatice din Ungaria, a incercat prin discursul sau de adio sa faca acelasi tip de joc geopolitic pe care il fac diversi ambasadori straini si in Romania.

[info]Samsung S8 si S8 + +wireless charger, 25- 31.08.2017[/info]

In timp ce diplomatii romani se lasa adesea urecheati de catre diverse ambasade straine, Ungaria reactioneaza dur atunci cand este cazul

In discursul sau de adio, ambasadorul Olandei la Budapesta, Gajus Scheltema, a declarat printre altele ca:

Teroristii musulmani isi creaza dusmani dupa aceleasi principii ca si guvernul maghiar… Cu toate ca la prima vedere s-ar parea ca aceasta campanie a guvernului maghiar (anti-migrație) funcționează, tinand pericolul departe de noi, de fapt problema poate deveni mult mai mare.”

Replica din partea diplomatiei maghiare insa nu s-a lasat prea mult timp asteptata, ea venind foarte curand din partea ministrului de externe maghiar, Peter Szijjarto:

„Ungaria nu este un sac de box, respectiv politica de obedienta poate ca a fost una obisnuita in trecut, dar acum nu mai este.”

De asemenea, ministrul maghiar a cerut explicatii si in acelasi timp scuze pentru declaratiile omologului sau olandez, declarand ca in caz contrar guvernul maghiar va intreprinde actiuni politice si diplomatice, fiind posibil chiar si refuzul de a accepta un nou ambasador al Olandei la Budapesta si retragerea ambasadorului Ungariei din Olanda.

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info