Daniel Gheorghe: „26 august ar trebui să devină o zi de comemorare și de pomenire a celor din Otopeni, civili ori militari, care s-au jertfit pentru România „

Daniel Gheorghe: "26 august ar trebui să devină o zi de comemorare și de pomenire a celor din Otopeni, civili ori militari, care s-au jertfit pentru România"

Daniel Gheorghe: „26 august ar trebui să devină o zi de comemorare și de pomenire a celor din Otopeni, civili ori militari, care s-au jertfit pentru România”

Despre bombardarea Bucureștiului si Ploieștiului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial se evita in general din diverse motive a se vorbi in Romania, mai ales atunci cand trebuie recunoscut faptul ca unele dintre aceste bombardamente ale aliatilor nu au fost efectuate numai asupra obiectivelor strategice si militare, sau a cailor ferate si a rafinariilor de petrol, ci si asupra unor obiective civile pentru care nu existau motive pentru a fi bombardate, decat daca se urmarea o forma de razboi psihologic.

Deputatul Daniel Gheorghe aminteste si el despre o scurta perioada din timpul celui de-al doilea razboi mondial cand „între 24-27 august 1944, soarta României, prinsă între germani, ruși și anglo-americani, s-a jucat la Otopeni, Băneasa, Pipera și în sud-vestul Bucureștilor, cartierele Cotroceni și Rahova”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Daniel Gheorghe: „26 august ar trebui să devină o zi de comemorare și de pomenire a celor din Otopeni, civili ori militari, care s-au jertfit pentru România”

„M-am uitat în reluare la filmul documentar, de pe History, dedicat Regelui Mihai. Dincolo de nuanța emoțională și omagială a filmului, am văzut în premieră imagini foarte scurte din avioanele americane care au bombardat aerodromul de la Otopeni, după 23 august 1944. În fapt se vede cum bombele cad peste sat, se văd casele din Otopeni pe deasupra cărora trec bombardierele. Avionul de recunoaștere care anticipase traseul de bombardare al bazei militare germane trasase o dâră aeriană de fum pe care vântul a dus-o spre sud provocând cel mai mare dezastru umanitar din istoria Otopenilor. Deși s-au înregistrat numeroase victime, marea majoritate a otopenarilor a scăpat fugind în satele vecine ori ascunzându-se în tranșeele săpate în curți. Numai la noi în curte, în centrul Otopenilor, aliații ne-au ,,donat,, vreo 5 bombe și l-au aruncat din casă pe căpița de fân, pe stră-străbunicul, care a scăpat cu bine absolut miraculos. Ziua de apogeu a bătălie pentru București, 26 august, ar trebui să devină o zi de comemorare și de pomenire a celor din Otopeni, civili ori militari, care s-au jertfit pentru România în cursul celui de-al doilea război mondial. Una peste alta, între 24-27 august 1944, soarta României, prinsă între germani, ruși și anglo-americani, s-a jucat la Otopeni, Băneasa, Pipera și în sud-vestul Bucureștilor, cartierele Cotroceni și Rahova.„, a postat deputatul Daniel Gheorghe pe contul sau de Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info