Mănăstirea Bogdana din judeţul Suceava va fi restaurata cu fonduri europene
Ansamblul monahal de la Mănăstirea Bogdana format din sediul administrativ al manastirii, clopotnita si biserica „Sfântul Nicolae“ vor fi restaurate cu ajutorul fondurilor europene. Proiectul de restaurare intitulat „Restaurarea, Conservarea Patrimoniului Cultural la Mănăstirea Bogdana“ a fost aprobat, iar lansarea oficiala a acestuia a avut loc joi, 24 augut 2017, printr-o conferinta la care au participat arhimandritul Justin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana, părintele Adrian Bogdan Pojoga, manager proiect, Doina Iacoban din partea Regional Consulting Suceava, Nistor Tatar, primarul municipiului Rădăuţi, şi reprezentanţi ai presei locale, potrivit doxologia.ro.
Potrivit parintelui Adrian Bogdan Pojog, valoarea totala a proiectului este de 21.286.342,92 lei, iar perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni.
Mănăstirea Bogdana din judeţul Suceava va fi restaurata cu fonduri europene
Sediului administrativ (fosta casa parohiala) al manastirii Bogdana din Radauti, judetul Suceava, i se va schimba destinatia in muzeu.
Scopul principal al proiectului este valorificarea patrimoniului cultural, urmarindu-se ca prin reabilitarea Bisericii „Sfântul Nicolae“, a clopotniţei şi sediului administrativ (fosta casă parohială), sa se realizeze transformarea acestui ansamblu monahal intr-un promotor al culturii romanesti.
In incinta ansamblului monahal de la Bogdana din Radauti, judetul Suceava, se afla inmormantati primii cinci domnitori ai principatului Moldovei ( n.r. este vorba de Bogdan I, Laţcu, Petru I, Roman I si Ştefan I).
„Biserica Mănăstirii Bogdana ilustrează din punct de vedere arhitectonic o etapă occidentalizantă cu ecouri ale arhitecturii apusene, ale planului şi spaţiului bazilical. Bogăţia patrimoniului cultural făurit în această mănăstire, astăzi disipat în muzeele laice şi ecleziastice din ţară, merită a fi adus aici unde a fost făurit şi făcut cunoscut generaţiilor care vor urma, şi expus în muzeul ce se va organiza cu această ocazie“, a afirmat parintele Vasile M. Demciuc
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Ipocrizia prezidentiala este molipsitoare. Sotul purtatoarei de cuvant a lui Iohannis a uitat ca a facut parte dintre cei care au contribuit la prabusirea TAROM. Este usor sa-i critici pe altii, mai cu seama daca prin aceasta manevra poti face uitat faptul ca tu insuti te numeri printre cei care […]