Cum s-ar fi putut opri dominatia islamului chiar inca de la inceputurile acestuia

Cum s-ar fi putut opri dominatia islamului chiar inca de la inceputurile acestuia: totul s-ar fi putut sfarsi inainte inca de a incepe, daca Imperiul Bizantin ar fi constientizat cu adevarat pericolul ce venea din Peninsula Arabică.

Istoria are anumite momente cheie, in care daca actorii principali ar fi luat o cu totul alta decizie, atunci istoria omenirii ar fi avut cu siguranta o cu totul alta dezvoltare.

Inceputurile islamului au fost pe cat de spectaculoase, pe atat si de vulnerabile. Neavand inca o organizare si o coeziune solida, triburile din Peninsula Arabică de la care a inceput evolutia si raspandirea religiei islamice nu reprezentau o amenintare de luat in considerare de marile puteri ale vremii din zona.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
[info]Avem cea mai bună energie pentru tine.Alege pachete de energie 100% verde cu beneficii incluse[/info]

Cum s-ar fi putut opri dominatia islamului chiar inca de la inceputurile acestuia

Dupa ce in anul 629 pe drumul de la Medina spre Constantinopol a fost ucis in orasul bizantin de frontieră Bostra un sol musulman trimis sa duca Împăratului Heraclios o scrisoare in care Mohamed explica “beneficiile” islamului, se organizeaza o armata musulmana condusă de fiul adoptiv al lui Mohamed si prietenul cel mai bun al lui Ali, Zayd, pornita intr-o actiune de razbunare impotriva Bizantului.

Insa Imperiul Bizantin trimite o armata condusa bizantina de Theodorus, fratele lui Heraclios, asistata de un corp militar al arabilor creştini ai dinastiei creştine a Ghassanizilor, aliații bizantinilor. In apropierea Mării Moarte, la Mutah, se intalnesc cele doua armate si in timpul inclestarii dintre razboinici Zayd a fost omorât. Dupa ce inca doi comandanti ai ostirii musulmane cad rapusi in lupta, restul armatei musulmane se retrage in fuga.

Practic aici este momentul cheie al istoriei in ceea ce priveste dominatia islamului in zona Orientului Mijlociu. Daca Imperiul Bizantin ar fi organizat o contraofensiva ampla, poate ca istoria raspandirii islamului din Arabia in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii ar fi fost cu totul diferita sau poate nici nu s-ar mai fi petrecut. Supunerea triburilor arabe ar fi facilitat patrunderea crestinismului in Peninsula Arabica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

O monstruoasa alianta politica se pregateste pentru Parlamentul Germaniei

mar aug. 29 , 2017
O monstruoasa alianta politica se pregateste pentru Parlamentul Germaniei. O coalitie a terorii se mobilizeaza pentru a conduce Bundestagul german. Cei din “Frontul popular pentru eliberarea Palestinei” (PFLP) fac front comun cu germanii din Partidul marxist leninist al Germaniei (MLPD) pentru a participa impreuna in cursa electorala pentru Parlamentul german de la […]
Protest extrem pe Poarta Brandenburg din Berlin impotriva islamizarii Germaniei

Poate vă place și:

libris.ro