fbpx

RSS

Omul care vrea să scoată Poprica…

Am întâlnit la Iași,…

La trei decenii de la lovitura d…

Duminică, 12 iulie 2…

Asociația pentru Copii cu Dizabi…

Asociația pentru Cop…

Libertatea de a fi român este sf…

Libertatea de a fi r…

Naivii care vor autostradă în Mo…

Am apreciat încă de …

Nu vă credem când spuneți că vre…

Nu vă credem!Nu vă c…

La Belgrad zeci de mii de oameni…

La Belgrad numeroşi …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Să purtăm în cinstea acestor înaintasi și ctitori, cu mândrie costumul național românesc

Print Friendly, PDF & Email

Să purtăm în cinstea acestor înaintasi și ctitori, cu mândrie costumul național românesc

Astăzi la Ozun (11% etnici români și 83% etnici maghiari), jud. Covasna, sub Cruce și Steag.

Părintele Mihai, parohul Bisericii Ortodoxe cu hramul Nașterea Maicii Domnului: ”Multe din cărămizile Sfintei Biserici au fost ridicate în ziduri pe timp de noapte, cu multă trudă și jertfă. Să purtăm în cinstea acestor înaintasi și ctitori, cu mândrie costumul național românesc. Le mulțumim tuturor celor care îi ajută pe copiii noștri să aibă aceste straie”. 

După Sfânta Liturghie am avut deosebita onoare la invitația destoinicului părinte, să adresez câteva cuvinte enoriașilor strânși în biserică, transmițându-le dragostea și susținerea noastră, a celor care sunt alături de românii din Covasna și Harghita.

Să purtăm în cinstea acestor înaintasi și ctitori, cu mândrie costumul național românesc

După miruire am discutat având-o alături pe doamna Reli Păvăluca prietena noastră din Voinești Covasna care se ocupă de confecționarea straielor pentru copii, atât cu părintele Mihai cât și cu un grup de enoriași care si-a exprimat dorința să aibă costume naționale precum copiii.

Mare ne-a fost bucuria la aflarea acestei dorințe. Pe listă se află până acum 21 de copii și trei adulți, aceștia din urmă suportând jumătate din prețul unui costum, cealaltă jumătate fiind achitată de noi. Dacă ne ajută Dumnezeu să facem rost de suficienți bani, sunt sigur că vom înlesni achiziționarea hainelor naționale pentru mai mulți români din Ozun.

Ceea ce contează însă enorm, este această dorință a românilor de acolo de a îmbrăca ”platoșa” strămoșească. E mare lucru, cei care cunosc cu adevărat situația reală din Covasna și Harghita, știu despre ce vorbesc. Îmbrățisez pe fiecare român din Covasna și Harghita care dorește să aibă un costum popular și oricine va cere va avea, oricât de greu va fi.

Fondurile pentru confecționarea costumelor populare pentru românii din Ozun se strâng în cont BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociatia Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov) sau prin Pay Pal (mihaitirnoveanu16@gmail.com).

Autor/Foto: Mihai Tîrnoveanu Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Comentarii


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info