De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au pus capitala Moldovei pe harta ortodoxiei mondiale!

De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au pus capitala Moldovei pe harta ortodoxiei mondiale!

Timp de patru zile, intre 1 si 4 septembrie 2017, am avut privilegiul de a fi prezenti la Iași la unul dintre cele mai impresionante evenimente organizate vreodata in capitala Moldovei si dedicat tinerilor ortodocsi din intreaga lume: Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO 2017).

Peste 6000 de tineri din diferite tari au pus orasul Iași pe harta ortodoxiei mondiale. Pentru prima data s-au reunit la Iași tineri ortodocsi de pe intreg teritoriul României, din tarile vecine, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, dar si din tari precum Grecia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, SUA,Georgia, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, sau chiar din cateva tari africane.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au pus capitala Moldovei pe harta ortodoxiei mondiale!

Vreme de patru zile, capitala Moldovei a fost un oras viu, insufletit de miile de tineri imbracati in costume populare romanesti, dar si de multimea de oaspeti straini, uniti la Iași de spiritul comun al ortodoxiei.

Prezenti zilnic in mijlocul evenimentului, am tras cu coada ochiului pe toata presa mainstream din Romania in speranta ca vom vedea prezentat asa cum se cuvine un asemenea eveniment. Cand colo, ce sa vezi? In afara de TRINITAS TV si de site-ul Doxologia.ro, restul presei din Romania, si aici vorbim de presa de mare audienta, de presa mainstream, a tratat cu un total dezinteres evenimentul, sau l-a tratat in batjocura ( vezi “chermeza ortodoxa“).

Referitor la articolul batjocoritor scris in adevarul.ro de Ionuţ Benea, un utilizator ii raspunde acestuia printr-un comentariu destul de taios:

“Şi care e problema? UNTOLD nu a primit bani publici? E nebun cine crede că mai găseşte ştiri în “Adevărul”, cu atât mai puţin de la acest brucan de la Iaşi. Un eveniment cu delegaţii din numeroase ţări ale lumii, cu participarea unor oficiali din conducerea centrală şi judeţeană, cu câteva mii de tineri adunaţi, merită tratat măcar printr-un articol serios. Ştirea nu e “chermeză ortodoxă din bani publici”, ci întâlnire la Iaşi a tinerilor ortodocşi de pretutindeni. Ştiu că vă doare să vedeţi puterea Ortodoxiei, dar depuneţi un efort şi informaţi publicul corect. Trebuie să menţionez, în ciuda faptului că autorul nu pare tocmai abil în ale scrisului, a nimerit-o cu “chermeza”, care vine din kerk (biserică) + messe (liturghie), însemnând petrecerea care însoţeşte un praznic duhovnicesc.”, scrie utilizatorul Iordache intr-un comentariu postat la articolul lui Ionut Bene 

“O mare de oameni. Intalnirea tinerilor creştin-ortodocşi 2017, Iaşi. Presa oficială a evitat să prezinte acest eveniment creştin. Fiindcă presa oficială nu mai este tocmai o presă liberă. E mai degrabă o presă aservită ingineriilor sociale ale neo-marxismului si progresismului globalist.”, a postat pe contul sau de Facebook Dan Grunea

“Cine se rușinează de Dumnezeu pe pământ și Dumnezeu se va rușina de el in Ceruri!
Despre adunarea asta frumoasa de la Iasi ( ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCȘI ) nu se va vorbi nicăieri in presa românească! 
Nici despre avioanele care zboară zilnic nu se pomenește deloc, numai atunci când se prăbușește vreunul apar toate televiziunile de știri, ca să numere morții! 
Eu zic că și viața trăită frumos merită arătată!”, a scris si Daniel Buzdugan pe contul sau de Facebook

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au pus capitala Moldovei pe harta ortodoxiei mondiale!

Lasă un răspuns

Next Post

Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

lun sept. 4 , 2017
Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR! De mult prea multa vreme, romanii sunt spectatorii unui circ grotesc, in care protagonistul principal este o organizatie etnica a unei minoritati care s-a incapatanat sa nu respecte Constitutia si sa nu respecte […]
Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

Poate vă place și:

libris.ro