Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

De mult prea multa vreme, romanii sunt spectatorii unui circ grotesc, in care protagonistul principal este o organizatie etnica a unei minoritati care s-a incapatanat sa nu respecte Constitutia si sa nu respecte autoritatea statului roman.

Cand ai de a face cu manifestari extremiste, iredentiste si revansarde chiar de la interioriul statului roman, uneori chiar de la inaltimea unor functii guvernamentale, atunci tu ca stat ca sa supravietuiesti acestor actiuni anticonstitutionale si antistatale, precum actiuni subversive, sau mai nou chiar amenintari cu violenta extrema ( vezi declaratii ale politicienilor maghiari referitoare la punerea in scena a unor evenimente asemanatoare celor din Kosovo) trebuie sa actionezi cu fermitate, asa cum au facut-o de pilda slovacii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

[info]Zilele watchshop – reduceri de pana la 70%![/info]

Incidentul de la Odorheiu Secuiesc este semnul ca trebuie sa ne unim cu totii si sa punem presiune pana UDMR trece in legalitate! Da, in legalitate. O formatiune politica nu poate fi constituita in Romania pe criterii etnice, e impotriva Constitutiei.

Intrarea in legalitate ar inseamna pentru UDMR iesirea sa din politica si de la conducerea administrativa a judetelor dominate de extremistii si iredentistii UMDR-isti. Daca s-ar fi respectat legea in Romania, UMDR n-ar fi fost niciodata la guvernare.

UDMR, organizatie neconstitutionala si antistatala, care a luptat mereu impotriva Romaniei ca stat national, unitar si indivizibil

România duce la Bruxelles o lupta de uzura cu o initiativa depusa de UMDR pentru distrugerea statului national. Este vorba de inregistrarea de catre Comisia Europeana a initiativei cetatenesti Minority SafePack, care reprezinta un adevarat pericol pentru statul national roman.

Inchipuiti-va ca daca incidentul de la Odorheiu Secuiesc a fost posibil in cadrul unui magazin apartinand unei companii straine prezente pe teritoriul României, ce s-ar putea institui intr-un teritoriu in care autoritatile statului roman nu ar mai avea nici un cuvant de spus si nu ar mai putea controla situatia sau sa intervina atunci cand se fac abuzuri de acest gen.

Putini romani cunosc istoria trista a romanilor din Campia Tisei, din Crisana de Vest. Daca in secolul 19 Ungaria inca mai avea in randul populatiei sale peste un milion de etnici romani, astazi acestia sunt aproape cu totii maghiarizati, supravietuind dintre dansii abia vreo cateva zeci de mii, insa pana si acestia aflati in curs de maghiarizare. Daca romanii din Crisana de Vest nu ar fi fost maghiariazati fortat, potrivit evolutiei progresive a populatiei astazi ar fi trebuit ca Ungaria sa aiba cel putin doua milioane de etnici romani.

Baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă (n.r. română) din Ungaria și Țările Românești:

“In actuala epoca a nationalitatilor evoluate si pe cale de evoluare, spiritul inalt al sentimentului national a inspirat si neamurile și națiunile de origine si limba valaha. Aceste neamuri, care isi trag originea si limba, in mare parte, de la marea ginta a Romei, oricat de dejosite si umilite prin apasare si starcire de-a lungul veacurilor, nu si-au uitat niciodata cu totul stralucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (In Valahia sunt aproximativ 2.000.000, in Moldova 1.200.000, In Basarabia 1.000.000, in Bucovina 500.000, in Transilvania 1.010.080, iar in Ungaria 1.085.000 de valahi. In total 6.795.000 de suflete.), care isi are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleasi datini si fel de a fi, si care locuieste o portiune de pamant a Europei, ce-i drept politiceste impartita in mai multe parti, dar geograficeste unitara, mare ca intindere si inzestrata de natura cu cele mai mari bogatii, poate avea viitor si se vede a fi chemat la existenta nationala.”

Sursa: Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Maternitatea Cuza Voda din Iași intentioneaza sa ofere teste genetice gratuite

mar sept. 5 , 2017
Maternitatea Cuza Voda din Iași intentioneaza sa ofere teste genetice gratuite Pentru a diminua riscul nasterii unor copii cu sindromul Down sau cu alte trisomii, medicii de la maternitatea Cuza Voda din Iași vor sa introduca in viitorul apropiat in protocolul unitatii medicale iesene o metoda de depistare a sindromului Down sau […]
Maternitatea Cuza Voda din Iași intentioneaza sa ofere teste genetice gratuite

Poate vă place și:

libris.ro