Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

De mult prea multa vreme, romanii sunt spectatorii unui circ grotesc, in care protagonistul principal este o organizatie etnica a unei minoritati care s-a incapatanat sa nu respecte Constitutia si sa nu respecte autoritatea statului roman.

Cand ai de a face cu manifestari extremiste, iredentiste si revansarde chiar de la interioriul statului roman, uneori chiar de la inaltimea unor functii guvernamentale, atunci tu ca stat ca sa supravietuiesti acestor actiuni anticonstitutionale si antistatale, precum actiuni subversive, sau mai nou chiar amenintari cu violenta extrema ( vezi declaratii ale politicienilor maghiari referitoare la punerea in scena a unor evenimente asemanatoare celor din Kosovo) trebuie sa actionezi cu fermitate, asa cum au facut-o de pilda slovacii.

Daca razboiul ceaiului a dus la independenta SUA, poate ca razboiul micilor va duce la desfiintarea UDMR!

[info]Zilele watchshop – reduceri de pana la 70%![/info]

Incidentul de la Odorheiu Secuiesc este semnul ca trebuie sa ne unim cu totii si sa punem presiune pana UDMR trece in legalitate! Da, in legalitate. O formatiune politica nu poate fi constituita in Romania pe criterii etnice, e impotriva Constitutiei.

Intrarea in legalitate ar inseamna pentru UDMR iesirea sa din politica si de la conducerea administrativa a judetelor dominate de extremistii si iredentistii UMDR-isti. Daca s-ar fi respectat legea in Romania, UMDR n-ar fi fost niciodata la guvernare.

UDMR, organizatie neconstitutionala si antistatala, care a luptat mereu impotriva Romaniei ca stat national, unitar si indivizibil

România duce la Bruxelles o lupta de uzura cu o initiativa depusa de UMDR pentru distrugerea statului national. Este vorba de inregistrarea de catre Comisia Europeana a initiativei cetatenesti Minority SafePack, care reprezinta un adevarat pericol pentru statul national roman.

Inchipuiti-va ca daca incidentul de la Odorheiu Secuiesc a fost posibil in cadrul unui magazin apartinand unei companii straine prezente pe teritoriul României, ce s-ar putea institui intr-un teritoriu in care autoritatile statului roman nu ar mai avea nici un cuvant de spus si nu ar mai putea controla situatia sau sa intervina atunci cand se fac abuzuri de acest gen.

Putini romani cunosc istoria trista a romanilor din Campia Tisei, din Crisana de Vest. Daca in secolul 19 Ungaria inca mai avea in randul populatiei sale peste un milion de etnici romani, astazi acestia sunt aproape cu totii maghiarizati, supravietuind dintre dansii abia vreo cateva zeci de mii, insa pana si acestia aflati in curs de maghiarizare. Daca romanii din Crisana de Vest nu ar fi fost maghiariazati fortat, potrivit evolutiei progresive a populatiei astazi ar fi trebuit ca Ungaria sa aiba cel putin doua milioane de etnici romani.

Baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă (n.r. română) din Ungaria și Țările Românești:

[alert-success]“In actuala epoca a nationalitatilor evoluate si pe cale de evoluare, spiritul inalt al sentimentului national a inspirat si neamurile și națiunile de origine si limba valaha. Aceste neamuri, care isi trag originea si limba, in mare parte, de la marea ginta a Romei, oricat de dejosite si umilite prin apasare si starcire de-a lungul veacurilor, nu si-au uitat niciodata cu totul stralucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (In Valahia sunt aproximativ 2.000.000, in Moldova 1.200.000, In Basarabia 1.000.000, in Bucovina 500.000, in Transilvania 1.010.080, iar in Ungaria 1.085.000 de valahi. In total 6.795.000 de suflete.), care isi are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleasi datini si fel de a fi, si care locuieste o portiune de pamant a Europei, ce-i drept politiceste impartita in mai multe parti, dar geograficeste unitara, mare ca intindere si inzestrata de natura cu cele mai mari bogatii, poate avea viitor si se vede a fi chemat la existenta nationala.”[/alert-success]

Sursa: Glasul.info

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns