Remus Borza: "Mă contrariază bug…

"C’est fini la comed…

Propaganda secesionistă, tot mai…

Continuă promovarea …

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Ha…

"Brețcu, 9 martie 20…

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să…

Propagandă găunoasă …

PLUS va lupta cu flatulațiile pr…

"Bolșevicăraia" USR-…

Angel Popescu: "Ungurii au încep…

Domnul Angel Popescu…

Nădășenii solicită sprijinul tut…

Cazul Nadăș e depart…

Colonelul (r) Ion Petrescu, anal…

Editorialist și anal…

Invitație la lectură: "Victims o…

Întrebare: Care este…

"#Șîeu" m-am fraierit! De-acum f…

Se dovedește într-ad…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fanii nationalei de fotbal revoltati: La fel ca şi nulul de la naţională, nulul din capu’ la ţară e venit de nicăieri, e plătit regeşte, i se fac toate hatârurile şi se speră c-o să facă lucru nemţesc

Print Friendly, PDF & Email

La fel ca şi nulul de la naţională, nulul din „capu’ la ţară” e venit de nicăieri, e plătit regeşte, i se fac toate hatârurile şi se speră c-o să facă „lucru nemţesc”.

Una dintre cele mai critice reactii, atat la dezastrul din politica romaneasca cat si la cel din fotbalul romanesc, vine din partea unui roman dezamagit de „lucrul nemţesc” infaptuit in cele doua domenii pomenite mai sus.

“Se-aude că în 2014, la Federaţia Română de Fotbal, sfânta securitate Securitatea a dat o lovitură de palat, instalând o nulitate. Motivarea instalării lui Burleanu la FRF a fost aceea că ăia de dinainte erau corupţi şi nu e bine cu corupţia. Pentru a tăia picioarele aripii aflate pe vremea aceea la manetele Federaţiei, porcuroraşii au fost puşi pe repede-înainte să întocmească dosare şi să bage la puşcărie toată „floarea cea vestită” de atunci din fotbal. Aşa au cunoscut aroma bulăului fraţii Becali, vărul lor Gigi, agăţat cu dosare aberante, multipotentul Borcea s.a.m.d. Până şi bietul nea Jean Pădureanu, om bătrân, care n-a făcut altceva decât să navigheze prin ape tulburi şi să-şi ţină echipa la suprafaţă, a cunoscut binefacerile penitenciarului de la care, de altfel, i s-a tras şi cartonaşul roşu al vieţii. Aşadar, ăia de dinainte, nişte corupţi ordinari, făceau afaceri bănoase pe spatele bietului nostru fotbal. Se sufoca lumea, nu altceva! Astfel încât era nevoie de o schimbare, de o curăţare a trebşoarelor.”, a postat  Dan Diaconu pe contul sau de Facebok

La fel ca şi nulul de la naţională, nulul din „capu’ la ţară” e venit de nicăieri, e plătit regeşte, i se fac toate hatârurile şi se speră c-o să facă „lucru nemţesc”

Back to School, reduceri de pana la 60%

“Aşa s-a întronizat Burleanu. Care, uns stăpân absolut, a făcut lucru temeinic: a pus antrenor neamţ la echipa naţională, de care n-auzise nimeni, plătit regeşte şi căruia i s-au făcut toate hatârurile. De ce s-a pus un neamţ? Păi fix de-aia, ca să facă treabă nemţească. Şi-a făcut-o, băgând nemţeşte naţionala într-o gaură în care n-a mai fost niciodată în istorie.

Cred aşadar că este momentul să facem un scurt bilanţ al schimbării de macaz din 2014. De fapt bilanţul e extrem de scurt: s-a jucat la zero şi s-a reuşit deplin. România nu mai are fotbal de club, nu mai are echipă naţională, adică, per total, NU MAI ARE FOTBAL! Dintr-o putere mondială atât din punct de vedere sportiv(într-o perioadă eram cap de serie), dar şi administrativ(oamenii din fotbalul autohton au jucat în liga mare a federaţiilor la nivel european şi mondial), România a ajuns un pigmeu insignifiant de talia Albaniei sau Insulelor Feroe de pe vremuri.

Erau ăia de dinainte corupţi? Erau, cu siguranţă! Însă corupţii ăia nu erau proşti. Erau şmecheri, ştiau să-nvârtă banul şi transformaseră atât campionatul cât şi naţionala în chestii de top în jurul cărora se învârteau mulţi bani.

Părerea mea e că ăia care-au instalat coada de topor acolo n-au făcut altceva decât să amuşineze după bani. Ca să nu se mai ducă banul la „corupţi”, ci la preacinstiţii care au derogare de la „să trăiţi”. Jucăria a mai mers inerţial ceva timp, după care s-a stricat, iar acum stă să moară. Şi prostovanii căţăraţi în funcţii stau şi fluieră a pustiu acuzând ba cluburile, ba vremea, ba extratereştrii. Că trebuie să dea o explicaţie, iar aia reală – cum că sunt prea proşti – e inacceptabil de apăsătoare.

Fenomenul pe care-l vedeţi în fotbal a fost repetat în societatea românească până la absurd. Vă mai amintiţi de privatizări? În loc să se ajungă la eficientizări ale economiei s-a transformat totul, peste noapte, în fier vechi. De ce? Pentru că proşti. Aţi privit la şosele, la infrastructură? E totul zero. De ce? Pentru că proşti. Mai ţineţi minte episoadele băncilor particulare? Credit Bank vă mai spune ceva, Bankcoop, Banca Internaţională a Religiilor sau chiar Banca Populară? Dar Bancorex vă mai spune ceva? Vă mai amintiţi cine se căţărase în vârful piramidei? Totul e scrum. Istorie. Doar atunci când mergeţi să cumpăraţi benzină ar trebui să vă amintiţi că o parte din banii pe care-i daţi pe litrul de carburant se duc în acoperirea găurii respective. Pentru că proşti!

Poate că am ajuns la momentul limită la care trebuie să tragem linie şi să vedem care-i de fapt problema. Hai să stăm strâmb şi să judecăm drept. Ce e mai grav pentru societate: prostia sau corupţia? Hai să judecăm limpede şi să vedem de ce trebuie să ne ferim mai întâi. Corupţia, cu siguranţă, este un fenomen devastator. Însă, ca să existe corupţie trebuie să existe bani. Şi ca să existe bani ei trebuie fabricaţi cumva. Iar ăia cărora li se spune generic „corupţi”, cel puţin au ştiut să facă bani, să construiască o roată care să se-nvârte.

Proştii, pe de altă parte, indiferent cât ar fi de cinstiţi nu-s capabili de nimic. Dacă vreţi un exemplu recent, priviţi la măreţele realizări ale limbricului Cioloş: zero absolut. În toate domeniile, pe toată linia. Ca şi în cazul FRF, în cazul guvernării s-a dat o lovitură de palat pentru că securitatea amuşina după bani. S-a considerat că roata economiei se învârte de la sine, astfel încât e timpul „să ne punem cadrele noastre de nădejde”. Au fost puse, iar rezultatul nu s-a lăsat aşteptat: căruţa aproape s-a prăbuşit. Iar proştii începuseră să fluiere a pustiu, arătând ba spre „contextul nefavorabil”, ba spre „vremuri”, ba spre extratereştrii. Tipic.

De ce v-am spus toate acestea? Simplu, ca să vă reamintesc faptul că securitatea, la fel ca Burleanu de la FRF, a instalat un preşedinte neamţ în fruntea ţării. La fel ca şi nulul de la naţională, nulul din „capu’ la ţară” e venit de nicăieri, e plătit regeşte, i se fac toate hatârurile şi se speră c-o să facă „lucru nemţesc”. Uitaţi-vă la naţionala de fotbal şi daţi speranţele la o parte: singurul lucru de care sunt capabili proştii e să strice iremediabil mecanismelepe care sunt puşi să le managerieze. Astfel încât, dacă încă vă mai puneţi speranţele în Iohannis, rugaţi pe cineva să vă facă o evaluare obiectivă deoarece în mod sigur suferiţi de prostie cronică!”, mai adauga Dan Diaconu in postarea de pe contul sau de Facebook

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri