libris.ro

Nu putem nega jaful,masacrele si exploatarea populatiilor indigene din colonii la care mai putem adauga inclusiv problemele de mediu,dar a ignora munca si sacrificiile facute de generatiile Occidentului este o tampenie

Nu putem nega jaful,masacrele si exploatarea populatiilor indigene din colonii la care mai putem adauga inclusiv problemele de mediu,dar a ignora munca si sacrificiile facute de generatiile Occidentului este o tampenie

Nu putem nega jaful,masacrele si exploatarea populatiilor indigene din colonii la care mai putem adauga inclusiv problemele de mediu,dar a ignora munca si sacrificiile facute de generatiile Occidentului este o tampenie.

Mergand pe acest rationament tampit au ajuns americanii sa darame statuile eroilor confederati ori ale lui Columb. Maine, poimaine o sa ajungem sa spunem ca tot ce s-a realizat in Tara Romaneasca s-a bazat pe exploatarea tiganilor si ca tot ce am facut noi: manastiri, biserici, cetati au fost realizate de tigani(…)

Nimeni nu vorbeste ca majoritatea tarilor Europene au suferit de pe urma a doua razboaie mondiale crunte iar generatiile imediat dupa aceste razboaie au muncit pe branci pentru reconstructia tarilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[info]Cumpara de minim 250 de lei si primesti CADOU un rucsac![/info]

Nu putem nega jaful,masacrele si exploatarea populatiilor indigene din colonii la care mai putem adauga inclusiv problemele de mediu,dar a ignora munca si sacrificiile facute de generatiile Occidentului este o tampenie

E drept ca cele din Occident au primit un ajutor prin Planul Marshall, dar s-au ajutat si singure. Vorbim de colonialism azi,dar habar nu avem ca in momentul decolonizarii tarile africane au beneficiat de institutii, legislatie, infrastructura, scolarizare care ar fi trebuit sa le asigure, avand in vedere resursele, un grad ridicat de dezvoltare.In realitate aceste tari s-au prabusit sub povara coruptiei, razboaielor civile (tot o consecinta a coruptiei) si majoritatea sunt la un nivel chiar mai rau.

De ce Coreea de Sud, Vietnam care au fost colonii nu au dat vina pe greaua mostenire? India se vaita,dar uita ca tocmai britanicii au unificat administrativ, legislativ si lingvistic acest teritoriu care mai cuprindea Pakistan si Bangladesh cu 1000 de functionari in timp ce ei astazi au un numar enorm de functionari, coruptia este in floare iar violurile la ordinea zilei.India ar face bine sa vada ce masuri au luat britanicii impotriva sectelor periculoase, a violatorilor si banditilor si sa le aplice pentru ca armata si politia indiana au de 10 ori mai multe efective decat au avut britanicii.

Iata cum explica Yusuf al Qaradawi,un imam arab, bunastarea Occidentului,comparativ cu lenea de azi a arabilor:

„Pe la mijlocul anilor ’70 m-am dus in Germania. Am ajuns acolo dimineata.
L-am intrebat pe soferul care m-a adus de la aeroport de ce sunt strazile atat de goale in Germania si nu sunt pline ca la noi in tarile arabe. Atunci, acesta mi-a raspuns:
„– Oamenii sunt acum la lucru”.
Dupa ora sapte seara, m-a adus inapoi la hotel si strazile erau goale. L-am intrebat ce se intampla de strazile sunt iarasi goale. Soferul mi-a raspuns:
„– Oamenii au venit acasa de la munca si se odihnesc acum fiindca sunt extenuati. Tot ce isi doresc acum este sa-si manance cina, sa se uite la stiri si sa se duca la culcare, pentru ca maine dis de dimineata trebuie sa se trezeasca si sa fie gata din nou pentru munca grea.”

Munca a stat la baza ridicarii Occidentului, majoritatea catedralele au fost ridicate pana in epoca descoperirilor geografice iar tarile precum Spania si Portugalia, mari puteri coloniale, care s-au bazat mai mult pe colonii si mai putin pe munca au fost depasite de tari care nu au avut colonii (tarile scandinave) sau colonii putine(Germania,Belgia). Nu putem nega jaful,masacrele si exploatarea populatiilor indigene din colonii la care mai putem adauga inclusiv problemele de mediu,dar a ignora munca si sacrificiile facute de generatiile Occidentului este o tampenie.

Sursa: ioncoja.rosurena

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info