RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Se incearca o cenzura de tip totalitar impotriva presei de limba maghiara din Romania?

Print Friendly, PDF & Email

Se incearca o cenzura de tip totalitar impotriva presei de limba maghiara din Romania? Cenzură ungară în presa maghiară din România, titreaza si punctul.ro intr-un articol amplu, in care descrie cum guvernul Orban incearca sa reformeze din punct de vedere ideologic publicatiile de limba maghiara din Romania.

E greu de crezut acest lucru, insa puterea politica de la Budapesta este foarte sensibila la critica, astfel ca si-ar dori disparitia unor publicatii de limba maghiara din Romania care au cutezat sa aduca unele dintre cele mai inversunate critici la adresa regimului politic instaurat in Ungaria.

In Romania, chiar si in perioada regimului comunist jurnalistii de origine maghiara au avut o oarecare libertate extinsa de expresie, mai ales datorita faptului ca in primii ani existau mai multi alogeni de origine maghiara la conducerea Partidului Comunist Roman.

Acum insa, in Ungaria s-a implementat modelul de stat al Federatiei Ruse in ceea ce priveste “presa libera”, pe modelul pomenit de scriitorul rus M. Volpin: „În comunism e permisă doar presa liberă. Cealaltă e interzisă”.

Cea mai buna oferta la Manuale. Reduceri + dublu puncte de fidelitate + vouchere cadou!

Se incearca o cenzura de tip totalitar impotriva presei de limba maghiara din Romania?

Din motive inca neclare, autoritatile de la Budapesta par sa fi fost extrem de deranjate de cateva dintre articolele critice publicate de catre portalul de limba maghiara maszol.ro din Romania. Asa ca acum se anunta inchiderea acestui saptamanal si disponibilizarea jurnalistilor.

Varianta oficiala este prezentata sub pretextul unor probleme legate de finantarea publicatiei, insa adevarul ce sta in spatele inchiderii saptamanalului maszol.ro pare a fi faptul ca regimul Orban nu suporta sa fie criticat, dovada cea mai buna pentru asta fiind “moartea prematura” si fulgeratoare a celui mai vechi cotidian din Ungaria, „Népszabadság”, care dupa ce a criticat guvernul lui Orban a fost inchis in timp record.

Sursa: Glasul.info


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline