libris.ro

Românii protesteaza in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti impotriva deciziei de a inchide scolile romanesti

Românii protesteaza in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti impotriva deciziei de a inchide scolile romanesti

Românii protesteaza in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti impotriva deciziei de a inchide scolile romanesti.

Revoltati de situatia din Ucraina, acolo unde autoritatile ucrainene au luat decizia de a inchide scolile in limbile minoritatilor de pe teritoriul statului ucrainean, românii au organizat un protest in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti.

Protestul a fost initiat si organizat de catre mai multe organizatii civice din Alianța pentru Centenar, printre care se numara si organizaţia non-guvernamentală (ONG) NEAMUNIT din București.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cei de la NEAMUNIT  i-au invitat pe toti românii carora le pasa  soarta copiilor români din Ucraina sa ia parte sambata, 16 septembrie 2017,  la protestul organizat in fata Ambasadei Ucrainei(b-dul Aviatorilor), de la ora 11.

Românii protesteaza in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti impotriva deciziei de a inchide scolile romanesti

„Dragi prieteni, cei 500.000 de Români din Ucraina au mare nevoie de ajutorul vostru. In curand, toate scolile românesti vor fi inchise de statul vecin si zecile de mii de copii români nu vor mai putea sa invete in limba materna, ceea ce poate duce la deznationalizarea si asimilarea uneiparti din comunitatea româneasca.

Mitingul de protest, prin care se cere pastrarea invatamantului in limba materna pentru copii români din Ucraina, este organizat la initiativa mai multor organizatii civice din Alianța pentru Centenar, printre care si asociatia noastra.

Va reamintim faptul ca tinuturile locuite de români in Ucraina (Sudul Basarabiei, Nordul Bucovinei si Herța) au fost smulse de sovietici din trupul României Mari in 1944 si alipite fortat Ucrainei. In anul 1997, România a fost fortata de presiunile internationale sa semneze Tratatul de baza cu Ucraina, prin care recunostea stapanirea statului vecin asupra fostelor teritorii românesti. Semnarea acestui tratat nefavorabil a fost o conditie pentru primirea României in NATO, insa cu conditia protejarii de catre Ucraina a identitatii minoritatii românesti, inclusiv asigurarea invatamantului gratuit in limba româna (prevazut clar la art. 13 alin. 5 din Tratat).

Dupa ce le-am cedat teritoriile care apartineau României Mari, acum vor sa ne inchida si scolile si sa ne asimileze conationalii, incalcand Tratatul din 1997. E momentul sa ne mobilizam pentru fratii nostri si copii lor, care au nevoie de sprijinul nostru.„,  au postat cei de la NEAMUNIT pe contul lor de Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info