Iesenii vor forma in semn de protest un lant uman urias pentru Autostrada Iasi – Tg. Mures

Iesenii vor forma in semn de protest un lant uman urias pentru Autostrada Iasi – Tg. Mures.

Un grup de initiativa civica intitulat  Impreuna pentru Autostrada Iaşi- Tg. Mureş organizeaza pe 4 noiembrie 2017, un eveniment in semn de protest, in cadrul caruia se va forma un lant uman urias pentru Autostrada Iasi – Tg. Mures.

“Toti iesenii sunt asteptati sa formeze cel mai mare LANT UMAN care s-a creat vreodata in capitala Moldovei. 

Suntem datori sa luptam cu politicienii, pana cand vocile noastre vor fi auzite si respectate. Trebuie sa ne manifestam tot mai aprig dorinta ca autostrada care desparte Moldova de restul tarii sa fie construita, in cel mai scurt timp. 

Moldovenii nu mai tolereaza politicieni care vorbesc de 20 de ani despre autostrada Iasi-Targu Mures, fara sa faca vreodata un pas concret catre construirea ei. De aceea, Grupul de initiativa civica Impreuna pentru autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures a cerut, in scris, un angajament din partea a 94 de parlamentari conform caruia se obliga ca, prin prisma functiei, sa faciliteze demararea si desfasurarea proiectului de mare anvergura de care Moldova are atata nevoie. 

Pe 4 octombrie, ziua in care vom forma lantul uman de-a lungul strazilor care unesc zonele Tudor Vladimirescu si Podu Ros, Grupul de initiativa civica Impreuna pentru autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures va lansa caravana strangerilor de semnaturi pentru initierea unui proiect de lege privind construirea autostrazii. Va fi primul pas de acest gen facut de societatea civila din Iasi. 

Haideti sa ne unim intr-un LANT UMAN fara precedent!

Ieseni de toate varstele, veniti sa punem umarul la construirea viitorului nostru si al copiilor nostri! 

Sunt bineveniti inclusiv biciclisti, motociclisti si soferi.”, se arata in comunicatul emis de catre organizatori pe pagina evenimentului de pe Facebook