Ana Birchall: România a mai făcut un pas important spre aderarea la Spaţiul Schengen

Ana Birchall: România a mai făcut un pas important spre aderarea la Spaţiul Schengen 

Deputatul PSD Ana Birchall, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE și fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, a salutat votul exprimat în Parlamentul European privind accesul României și Bulgariei la Sistemul Schengen de Informaţii privind Vizele.

“Am primit cu multă satisfacţie vestea votului favorabil acordat de către Parlamentul European pentru accesul parţial al României, împreună cu Bulgaria, la Sistemul de Informaţii privind Vizele din Spaţiul Schengen (VIS), un pas important pentru îndeplinirea obiectivului de aderare a României la Spaţiul Schengen, formalizând astfel decizia favorabilă obținută în formatele de negociere tehnice de la începutul lunii iunie 2017”, a declarat deputatul Ana Birchall.“În mandatul meu de ministru delegat pentru Afaceri Europene, unul dintre obiectivele prioritare pentru care m-am luptat constant a fost cel al Deciziei privind accesul pasiv la VIS pentru ţara noastră, demers de importanţă primordială pentru România în contextul parcursului către aderarea la Spaţiul Schengen, dar şi în ce priveşte continuarea demersurilor comune la nivel european pentru gestionarea crizei migraţioniste şi asigurarea securităţii frontierelor externe ale UE şi Schengen, la nivelul cărora ţara noastră s-a remarcat ca unul dintre statele membre cele mai active şi performante”, a subliniat Ana Birchall referitor la contribuția României la securitatea Spaţiului Schengen.“Urmare a eforturilor depuse pe durata întregului mandat, atât în cadrul forurilor oficiale ale Uniunii Europene, dar şi prin numeroase alianțe și negocieri purtate cu omologi din celelalte state membre ale Uniunii, precum şi cu oficiali ai instituţiilor europene, în formatele tehnice de negociere am reuşit să obţin, împreună cu echipa Ministerului Afacerilor Externe, colegii din alte ministere cu competențe în acest domeniu, cu ambasadorii noștri din țările UE, în special Franța și Germania, precum şi cu echipa Reprezentanţei Permanente a României la Bruxelles, adoptarea unei decizii favorabile privind accesul pasiv al României, împreună cu Bulgaria, la Sistemul de Informaţii privind Vizele din Spaţiul Schengen încă de la începutul lunii iunie a acestui an. Mulțumesc colegilor care zi și noapte au dus greul negocierilor tehnice. A fost un efort de echipă apărând interesele României”, a mai precizat Ana Birchall.“Sunt mândră că am reuşit, în mandatul meu de ministru delegat pentru Afaceri Europene, să ating un obiectiv atât de important pentru România, venind ca o recunoaştere a eforturilor ţării noastre şi a faptului că, aşa cum am afirmat în repetate rânduri, România este membră de facto a Spaţiului Schengen, obiectiv care, prin votul acordat de Parlamentul European, este tot mai aproape de concretizare. Îmi exprim speranţa ca accesul României la VIS să primească un vot favorabil cât mai curând şi la nivelul celorlalte instituţii europene abilitate, la JAI-ul din octombrie, astfel încât să devină o decizie definitivă şi să ducă ţara noastră cu un pas mai aproape de Spaţiul Schengen”, a susținut deputatul PSD Ana Birchall.

declaratie de presa primită de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

De ce or fi obsedati gainarii din politica romaneasca de numaratul ouălor? Varujan Vosganian: "Fiecare ou mancat de la gaina din curte vaduveste bugetul"

joi oct. 5 , 2017
De ce or fi obsedati gainarii din politica romaneasca de numaratul ouălor? Varujan Vosganian: “Fiecare ou mancat de la gaina din curte vaduveste bugetul”. De unde toata aceasta obsesie in mediul politic romanesc legata de ouăle de gaina? De la fostii comunisti care rascoleau curtile si gospodariile taranilor romani pentru a […]
Ne-am "ales" cocos care cloceste 4 zile la Trei Coceni si trei zile la Sibiu!

Poate vă place și:

libris.ro