libris.ro

Presa de casa a lui Viktor Orban acuza ca serviciile secrete romanesti sustin partidul Jobbik impotriva actualei guvernari din Ungaria

Presa de casa a lui Viktor Orban acuza ca serviciile secrete romanesti sustin partidul Jobbik impotriva actualei guvernari din Ungaria

Presa de casa a lui Viktor Orban acuza ca serviciile secrete romanesti sustin partidul Jobbik impotriva actualei guvernari din Ungaria.

Nu doar alegerile din Romania se disputa sub spectrul implicarii diverselor servicii secrete in jocurile de pe scenaa politica, ci si in Ungaria, acolo unde o parte a presei aservite puterii de la Budapesta se plange ca formatiunea politica de extrema dreapta Jobbik este sustinuta de catre serviciile secrete romanesti.

Publicatia maghiara 888.hu sustine ca a gasit dovezi care arata ca Istvan Szávay, un politician proeminent al formatiunii de extrema dreapta Jobbik, liderul Cabinetului pentru Politică Națională al partidului, a avut legături strânse cu un cetățean român numit Dragoș Tirnoveanu (n.r. redactorul sef al publicatiei Global News Intelligence), cu cel mai mare ziar românesc, Adevărul, și cu cea mai proeminentă publicatie apropiata de Serviicul de Informatii Externe, care acorda în mod regulat articole prietenoase despre Jobbik, Gábor Vona și bineînțeles István Szávay.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pornind de la o comparatie a logo-urilor Serviciului de Informatii Externe din Romania si cel al publicatiei Global News Intelligence si asemanarea dintre ele, apoi avand in vedere si natura informatiilor pe care le publica site-ul newsint.ro, cei de la 888.hu concluzioneaza ca sustinatorii din Romania ai gruparii Jobbik impotriva actualei guvernari de la Budapesta ar putea fi din serviciile secrete romanesti.

Analizand unele dintre articolele publicate de-a lungul vremii de catre Dragoș Tirnoveanu fie in calitate de redactor sef al publicatiei Global News Intelligence, fie in calitate de colaborator al ziarului  Adevărul, jurnalistii maghiari ajung la concluzia ca daca serviciile secrete romanesti sustin Jobbik-ul impotriva Fidesz, atunci extrema dreapta din Ungaria este anti-maghiara(!?).

Lasand la o parte toate presupunerile si banuielile mai mult sau mai putin acoperite de dovezi ale celor de la 888.hu, Dragoş Tîrnoveanu a avut intr-adevar o intalnire in Ungaria cu liderul partidului maghiar Jobbik, Gabor Vona, lucru dovedit de altfel de un articol intitulat „Exclusiv. Liderul Jobbik, G.Vona: Mă îngrijorează influența SUA în România” in care Global News Intelligence a publicat un amplu interviu cu Gabor Vona.

Stânga: Dragoş Tîrnoveanu (Redactor-Şef); Centru: Gabor Vona; Dreapta: Răzvan Munteanu (Director General), Foto: 888.hu
Stânga: Dragoş Tîrnoveanu (Redactor-Şef); Centru: Gabor Vona; Dreapta: Răzvan Munteanu (Director General), Foto: 888.hu

Nota noastra: Nici nu mai conteaza daca este adevarat sau nu, sau articolul publicat in presa maghiara face parte din strategia electorala a celor de la Fidesz de a-i discredita pe cei de la Jobbik. Din punctul nostru de vedere, orice ii face pe politicienii unguri sa se lupte intre ei, este mai mult decat bine. Asa n-o sa aiba timp sa gandeasca alte actiuni subversive impotriva Romaniei. Indiferent daca sunt sau nu implicate servciile romanesti, discordia din sanul scenei politice din Ungaria ne este noua romanilor benefica.

Totusi avem rezerve mari fata de ceea ce publica presa de casa a lui Viktor Orban. Nu trebuie uitat niciodata ceea ce spunea Octavian Goga: „Maghiarii urla de dureri inchipuite”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info