NATO

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”.

Președintele AP NATO subliniază importanța menținerii angajamentului Alianței față de membrii din Est, în contextul reuniunii din România.

București, 6 octombrie 2017 – Președintele AP NATO Paolo Alli a subliniat vineri importanța angajamentului Alianței în ceea ce privește apărarea membrilor din Est, în contextul tensionării relației cu Rusia.

”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”, a declarat Alli la conferința de presă ce a precedat Sesiunea Anuală a AP NATO, găzduită în acest an de București.

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

”Pe flancul estic al Alianței, având în vedere creșterea tensiunilor în relația cu Rusia, securitatea zonei Mării Negre este crucială pentru Europa și pentru Alianța Euro-Atlantică” a adăugat Alli. ”Comportamentul agresiv al Rusiei nu se diminuează din păcate”.

Relațiile cu Rusia și securitatea Mării Negre se află printre temele prioritare care vor fi abordate pe durata celor patru zile de dezbateri ale sesiunii, ce va aduna în capitala României aproape 300 de parlamentari din cele 29 de state membre NATO, la care se adaugă 23 de națiuni partenere și asociate.

Alte puncte de interes subliniate de Paolo Alli includ tema stabilității în Balcanii de Vest, cooperarea dintre NATO și Uniunea Europeană, provocările de securitate din flancul sudic al NATO și eforturile de susținere a Afganistanului de către Alianță.

”Problemele din Afganistan nu pot fi subestimate” a remarcat Alli. ”Amenințarea terorismului din această zonă este încă foarte ridicată, acest fapt generând un flux ridicat de refugiați.

”Alături de președintele Alli, șeful Delegației României la AP NATO, Vergil Chițac, a subliniat în cadrul conferinței de presă, faptul că evenimentul care va începe vineri este unul dintre cele mai importante de la sfârșitul Războiului Rece, în contextul internațional complicat, marcat de tensiunile din Coreea, din Orientul mijlociu și granița de est a NATO.”Sesiunea se desfășoară într-o perioadă în care Alianța NATO este profund subminată și se încearcă destabilizarea, dacă nu chiar destructurarea Uniunii Europene”, a declarat Chițac.

Acesta a subliniat suportul politic și militar pe care România îl oferă Alianței, în special prin contribuțiile sale la misiunile din Afganistan, din Balcani și din Mediterană.

La sesiunea plenară de luni, Adunarea Parlamentară va vota o serie de rezoluții și recomandări pentru guvernele NATO, pe teme precum susținerea Forțelor Armate Afgane, securitatea Mării Negre, îmbunătățirea partajării sarcinilor între aliați și abordarea problematicii transformării informației în armă.

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

11 ore ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

16 ore ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

21 de ore ago

9 Iulie 1907 – Era doar o femeie simplă, cu panglică-n păr. Dar era destul ca să cutremure frica imperiului

Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…

2 zile ago

9 Iulie 1910 – Prigonirea tricolorului românesc la Orăștie de către jandarmii unguri

Ceea ce s-a petrecut la Orăștie, în 9 iulie 1910, este un exemplu grăitor al…

2 zile ago