libris.ro

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”.

Președintele AP NATO subliniază importanța menținerii angajamentului Alianței față de membrii din Est, în contextul reuniunii din România.

București, 6 octombrie 2017 – Președintele AP NATO Paolo Alli a subliniat vineri importanța angajamentului Alianței în ceea ce privește apărarea membrilor din Est, în contextul tensionării relației cu Rusia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”, a declarat Alli la conferința de presă ce a precedat Sesiunea Anuală a AP NATO, găzduită în acest an de București.

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

”Pe flancul estic al Alianței, având în vedere creșterea tensiunilor în relația cu Rusia, securitatea zonei Mării Negre este crucială pentru Europa și pentru Alianța Euro-Atlantică” a adăugat Alli. ”Comportamentul agresiv al Rusiei nu se diminuează din păcate”.

Relațiile cu Rusia și securitatea Mării Negre se află printre temele prioritare care vor fi abordate pe durata celor patru zile de dezbateri ale sesiunii, ce va aduna în capitala României aproape 300 de parlamentari din cele 29 de state membre NATO, la care se adaugă 23 de națiuni partenere și asociate.

Alte puncte de interes subliniate de Paolo Alli includ tema stabilității în Balcanii de Vest, cooperarea dintre NATO și Uniunea Europeană, provocările de securitate din flancul sudic al NATO și eforturile de susținere a Afganistanului de către Alianță.

”Problemele din Afganistan nu pot fi subestimate” a remarcat Alli. ”Amenințarea terorismului din această zonă este încă foarte ridicată, acest fapt generând un flux ridicat de refugiați.

”Alături de președintele Alli, șeful Delegației României la AP NATO, Vergil Chițac, a subliniat în cadrul conferinței de presă, faptul că evenimentul care va începe vineri este unul dintre cele mai importante de la sfârșitul Războiului Rece, în contextul internațional complicat, marcat de tensiunile din Coreea, din Orientul mijlociu și granița de est a NATO.”Sesiunea se desfășoară într-o perioadă în care Alianța NATO este profund subminată și se încearcă destabilizarea, dacă nu chiar destructurarea Uniunii Europene”, a declarat Chițac.

Acesta a subliniat suportul politic și militar pe care România îl oferă Alianței, în special prin contribuțiile sale la misiunile din Afganistan, din Balcani și din Mediterană.

La sesiunea plenară de luni, Adunarea Parlamentară va vota o serie de rezoluții și recomandări pentru guvernele NATO, pe teme precum susținerea Forțelor Armate Afgane, securitatea Mării Negre, îmbunătățirea partajării sarcinilor între aliați și abordarea problematicii transformării informației în armă.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info