RSS

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

Print Friendly, PDF & Email

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”.

Președintele AP NATO subliniază importanța menținerii angajamentului Alianței față de membrii din Est, în contextul reuniunii din România.

București, 6 octombrie 2017 – Președintele AP NATO Paolo Alli a subliniat vineri importanța angajamentului Alianței în ceea ce privește apărarea membrilor din Est, în contextul tensionării relației cu Rusia.

”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”, a declarat Alli la conferința de presă ce a precedat Sesiunea Anuală a AP NATO, găzduită în acest an de București.

Președintele AP NATO: ”Apărarea granițelor noastre din Est nu înseamnă doar apărarea României sau a statelor baltice, ci apărarea întregii Alianțe”

”Pe flancul estic al Alianței, având în vedere creșterea tensiunilor în relația cu Rusia, securitatea zonei Mării Negre este crucială pentru Europa și pentru Alianța Euro-Atlantică” a adăugat Alli. ”Comportamentul agresiv al Rusiei nu se diminuează din păcate”.

Relațiile cu Rusia și securitatea Mării Negre se află printre temele prioritare care vor fi abordate pe durata celor patru zile de dezbateri ale sesiunii, ce va aduna în capitala României aproape 300 de parlamentari din cele 29 de state membre NATO, la care se adaugă 23 de națiuni partenere și asociate.

Alte puncte de interes subliniate de Paolo Alli includ tema stabilității în Balcanii de Vest, cooperarea dintre NATO și Uniunea Europeană, provocările de securitate din flancul sudic al NATO și eforturile de susținere a Afganistanului de către Alianță.

”Problemele din Afganistan nu pot fi subestimate” a remarcat Alli. ”Amenințarea terorismului din această zonă este încă foarte ridicată, acest fapt generând un flux ridicat de refugiați.

”Alături de președintele Alli, șeful Delegației României la AP NATO, Vergil Chițac, a subliniat în cadrul conferinței de presă, faptul că evenimentul care va începe vineri este unul dintre cele mai importante de la sfârșitul Războiului Rece, în contextul internațional complicat, marcat de tensiunile din Coreea, din Orientul mijlociu și granița de est a NATO.”Sesiunea se desfășoară într-o perioadă în care Alianța NATO este profund subminată și se încearcă destabilizarea, dacă nu chiar destructurarea Uniunii Europene”, a declarat Chițac.

Acesta a subliniat suportul politic și militar pe care România îl oferă Alianței, în special prin contribuțiile sale la misiunile din Afganistan, din Balcani și din Mediterană.

La sesiunea plenară de luni, Adunarea Parlamentară va vota o serie de rezoluții și recomandări pentru guvernele NATO, pe teme precum susținerea Forțelor Armate Afgane, securitatea Mării Negre, îmbunătățirea partajării sarcinilor între aliați și abordarea problematicii transformării informației în armă.

 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info