Români din Republica Moldova şi Serbia sunt asteptati sa ia parte la cea de-a 112-a Adunare Generală ASTRA Carei 13-15 octombrie 2017

Români din Republica Moldova şi Serbia sunt asteptati sa ia parte la cea de-a 112-a Adunare Generală ASTRA Carei 13-15 octombrie 2017, Foto: BuletindeCarei.ro

Români din Republica Moldova şi Serbia sunt asteptati sa ia parte la cea de-a 112-a Adunare Generală ASTRA Carei 13-15 octombrie 2017.

06 Octombrie 2017, BuletindeCarei.ro: „Participanţi din Republica Moldova şi Serbia la cea de-a 112-a Adunare Generală ASTRA Carei 13-15 octombrie 2017

„A mai rămas o săptămână până la deschiderea lucrărilor celei de-a 112-a Adunare generală ASTRA de la Carei,  cel mai amplu eveniment cultural din ultimii 90 de ani din judeţ.  Confirmările au sosit din timp astfel că în perioada 13-15 octombrie 2017 la Carei se va  afla o pleiadă de personalităţi din domeniul culturii şi ştiinţei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


De departea cea mai importantă personalitate care va sosi la Carei este cea a Preşedintelui Academiei Române, acad.Ionel Valentin Vlad. Alături de excelenţa sa va fi prezent şi vicepreşedintele acad.Alexandru Surdu , preşedintele Despărţământului ASTRA Braşov.

O altă personalitate este cea a acad.Emil Burzo, preşedintele filialei Transilvania Cluj Napoca a Academiei Române, cel mai mare fizician al României din ultimii 150 de ani.

Pentru a putea fi prezenţi la Carei, preşedintele acad.Ionel Vlad a renunţat la un eveniment ce avea loc la Paris iar acad.Emil Burzo îşi scurtează şederea la un Congres de la Moscova cu 2 zile. 

Suntem onoraţi să îl avem ca membru de onoare pe acad.Marius Porumb care nu a precupeţit niciun efort pentru a-şi aduce contribuţia la organizarea manifestărilor de la carei din perioada 13-15 octombrie motiv pentru care îi suntem recunoscători.

Printre delegaţii despărţămintelor ce vor sosi la Carei se află şi o delegaţie de 32 de persoane din Republica Moldova însoţiţi de vicepreşedinta ASTRA doamna Areta Moşu. Din Serbia vor fi prezenţi de la Despărţământul Tisu Petru din Pancevo doi delegaţi.

Vă reamintim că în data de 13 octombrie de la ora 18,00 va avea loc concertul ansamblului coral Voci Transilvane al Casei Municipale de Cultură Cluj Napoca , la castel, iar în data de  14 octombrie 2017 de la ora 12,30 va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu de pe strada 1 Decembrie 1918.”

[info]Sursa: Buletin de Carei[/info]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info