RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Culturii cumpara in cele din urma conacul Brătianu – Florica (“Vila Florica”)

Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Culturii cumpara in cele din urma conacul Brătianu – Florica (“Vila Florica”) 

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 11 octombrie, cu unanimitate de voturi, proiectul de Lege privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica (“Vila Florica”), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii, un act normativ inițiat de deputați și senatori PSD.

 Inițiativa legislativă a avut în vedere nevoia de a păstra și promova valorile culturale naționale, în acest caz fiind vorba de patrimoniul cultural care a aparținut familiei Brătianu, recunoscută pentru contribuția sa la înfăptuirea României moderne și la dezvoltarea istoriei, culturii și spiritualității românești.

Domeniul familiei Brătianu din Ștefănești, județul Argeș, datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, și a beneficiat de importante renovări și extinderi în perioada 1905-1912. Conacul a fost naționalizat în anul 1948, moment de la care a început să cadă în paragină, până în anul 1970, când a intrat în proces de restaurare și a fost remobilat pentru a deveni „casă de oaspeți”.

Ministerul Culturii cumpara in cele din urma conacul Brătianu – Florica (“Vila Florica”)

În anul 1993, Ministerul Culturii a creat Centrul de Cultură „Brătianu”, iar în anul 2003, imobilul a trecut din autoritatea Ministerului în cea a Consiliului Județean Argeș. În anul 2013, conacul a fost retrocedat moștenitorilor familiei Brătianu și tot atunci s-a stabilit ca Ministerul Culturii și Consiliul Județean Argeș să achiziționeze imobilul.

Însă, la momentul respectiv, Ministerul și-a făcut cunoscută neexercitarea dreptului de preempțiune, transferând această împuternicire, conform legii, Consiliului Județean Argeș. Prezentul act normativ vine pe fondul insuficientelor resurse financiare ale autorităților locale, Ministerul Culturii urmând, așadar, să achiziționeze acest important obiectiv istoric.

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, în cadrul dezbaterilor din ședința de plen, în calitate de coinițiator, că votul în unanimitate dat de Camera Deputaților pentru acest act normativ “arată o dată în plus că pe proiecte mari, în slujba idealurilor mari, avem puterea să ne unim”, subliniind faptul că Vila Florica e un simbol pentru județul Argeș, dar mai ales pentru România, întrucât în acest loc au trăit și au muncit trei generații de prim-miniștri în folosul țării noastre.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!



loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.




Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline