Fundatia „Ion Gavrila Ogoranu” cere sanctionarea senatorului PSD Serban Nicolae pentru insultele aduse la adresa rezistentei anticomuniste

Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu" cere sanctionarea senatorului PSD Serban Nicolae pentru insultele aduse la adresa rezistentei anticomuniste, Foto: facebook.com/Ogoranu

Fundatia „Ion Gavrila Ogoranu” cere sanctionarea senatorului PSD Serban Nicolae pentru insultele aduse la adresa rezistentei anticomuniste.

Reprezentantii Fundatiei „Ion Gavrila Ogoranu” protesteaza impotriva declaratiilor recente facute de catre senatorul PSD Serban Nicolae la adresa rezistentei anticomuniste din România prin initierea unei petitii semnata pana acum de catre mai multe asociatii, fosti detinuti politici sau urmasi ai acestora.

„CEREM SANCȚIONAREA SENATORULUI PSD ȘERBAN NICOLAE! Luptătorii anticomuniști și urmașii lor au reacționat la insultele aduse de senatorul PSD Șerban Nicolae la adresa Rezistențeianticomuniste din România. E timpul ca și cetățenii să se alăture acestui protest, cerând sancționarea acestuia în cadrul Senatului și excluderea lui din PSD. Doar așa Senatul României și PSD pot arăta că Șerban Nicolae e un accident și nu o reflectare a unei gândiri oficiale de extracție comunistă, prorusă și împotriva statutului României în cadrul parteneriatului strategic din care face parte.”, scriu reprezentantii  Fundatiei „Ion Gavrila Ogoranu” pe pagina lor de Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Fundatia „Ion Gavrila Ogoranu” cere sanctionarea senatorului PSD Serban Nicolae pentru insultele aduse la adresa rezistentei anticomuniste

Redam integral textul petitiei initiate de catre Fundatia „Ion Gavrila Ogoranu”:

[alert-success]„Faptul că în anul 2017, la 28 de ani de la căderea regimului comunist, în Parlamentul României, un reprezentant al partidului de guvernământ susţine teze desprinse parcă din paginile Scânteii, oficiosul Partidului Comunist din anii 50, ne produce un adânc sentiment de revoltă, dar în egală măsură şi o îngrijorare foarte serioasă privind angajamentul real al unei părți importante a clasei politice pentru situarea țării noastre in sistemul de alianțe și valori al lumii libere.

Declaraţiile senatorului PSD Şerban Nicolae sunt nu doar revoltătoare. Ele reprezintă o adevărată insultă la adresa miilor de luptători din rezistenţa armată anticomunistă şi sprijinitori ai acestora, căzuţi în lupte, executaţi de Securitate sau exterminaţi între zidurile temniţelor comuniste, într-o perioadă de represiune nemaiîntâlnită în istoria României, ca dimensiune a terorii de stat. Şi aceasta, la câteva zile după ce reprezentanţi ai rezistenţei anticomuniste au primit expresia recunoştinţei Bisericii Ortodoxe Române pentru demnitatea, curajul şi suferinţa lor.

În declaraţiile sale, senatorul Şerban Nicolae a reluat ad-literam teze ale regimului represiv comunist, exprimându-se fără echivoc împotriva rezistenţei anticomuniste din munţii României, pe care a acuzat-o că “slăbea capacitatea de apărare a României” şi că “era îndreptată împotriva intereselor României”. Prin consideraţiile sale halucinante, reprezentantul PSD a adus acuzaţii denigratoare partizanilor din munţii României, negând realitățile acelei perioade de împilări și represiune și ignorând cu rea credință toate studiile și cercetările istorice din ultimii 25 de ani, care au restabilit importanţa luptei pentru libertatea şi demnitatea poporului român a celor căteva sute de grupuri de rezistență anticomunistă din toți munții României.

Senatorul PSD a mers până într-acolo încât a reluat teze formulate în anii de maximă teroare comunistă de propaganda lui Gheorghiu-Dej, înfierând operaţiunile CIA menite să sprijine rezistenţa armată şi să introducă pe teritoriul României ocupate de sovietici, prin paraşutare, luptători anticomunişti instruiţi pentru subminarea dictaturii comuniste. Declaraţiile vădit antiamericane şi favorabile ocupaţiei sovietice de atunci pot aduce grave prejudicii parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în contextul în care ţara noastră constituie principalul pilon al alianţei nord-atlantice în această parte a Europei. Dar, ceea ce este mai grav, demonstrează dispreţul lui Şerban Nicolae faţă de ideea de libertate şi admiraţia nedisimulată pentru modelul totalitar.

Nu este vorba aici numai de ignoranţă. Cazul de faţă este relevant pentru o anumită mentalitate a unora – deloc puţini – dintre cei care astăzi conduc România şi care au o legătură indisolubilă cu sistemul dinainte de 1989. Senatorul PSD Şerban Nicolae nu este decât unul din produşii acestei şcoli de gândire care refuză cu obstinaţie să rupă România de tenebrosul trecut comunist.

În numele Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, înfiinţată la iniţiativa luptătorilor anticomunişti care au supraviețuit represiunii, având ca obiect de activitate, conform statutului, “cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”, protestăm cu indignare faţă de declaraţiile insultătoare la adresa Rezistenţei armate anticomuniste, făcute de senatorului Şerban Nicolae, şi cerem conducerii Senatului României să demareze procedurile legale pentru sancționarea exemplară a acestui exponent al funestului regim comunist.

De asemenea, cerem cu fermitate conducerii Partidului Social Democrat să ceară scuze, public, eroilor Rezistenţei armate anticomuniste şi urmaşilor acestora, şi să dovedească delimitarea de ideile acestui nostalgic al comunismului, procedând la eliminarea sa din rândurile partidului.

Credem că adevărata eliberare a României de comunism se va face doar după ce astfel de personaje care reprezintă respingătoare reminiscenţe ale totalitarismului roşu nu vor mai fi în măsură să ia decizii care să ne falsifice trecutul și să ne pună în pericol viitorul.

Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Preşedinte: Coriolan Baciu, Secretar: Florin Dobrescu

Asociatia Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei, Presedinte: Elena Sechila

Asociaţia Urmaşilor celor Persecutaţi de Regimul Comunist, Preşedinte: Dr. Corneliu Zeană

Fundaţia Dr. Ion Vulcănescu, Preşedinte: Rodica Vulcănescu

Petre Petre – luptător în rezistenţa armata anticomunistă din Munţii Buzăului

Gogu Cuşa – fost deţinut politic

Zoe Rădulescu – fost detinut politic, urmaş de luptător anticomunist

Gheorghe Nichifor – fost deţinut politic

Gabriela Moţei – urmaşă de luptător anticomunist

Ioana Dobrescu – urmaşă de deţinut politic

Luana Constantin- urmaşă de luptător anticomunist

Vlad Mircea -urmaş de luptător anticomunist

Florian Cristache – rănit în Revoluţie (21 Dec. 1989, Dalles)

Ionuţ Ştefan Iacob – urmaş de deţinut politic mort la Fortul 13 Jilava (1951)

Justin Talpoş – senator în Parlamentul României

Lista rămâne deschisă”, se arata in textul petitiei[/alert-success]

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info