RSS

O politista britanica a fost con…

O politista britanica…

Deputatul PNL Daniel Gheorghe: A…

Deputatul PNL Daniel …

O judecatoare catre ambasadorii …

O judecatoare catre a…

Inca o trista poveste a exilului…

Inca o trista poveste…

La 30 decembrie 1881 a fost into…

La 30 decembrie 1881 …

Consulatul General al Romaniei l…

Consulatul General al…

Credinţe şi superstiţii ale popo…

Credinţe şi superstiţ…

Daca Uniunea Europeana sustine c…

Daca Uniunea European…

Partidul Forta Moldova este acuz…

Partidul Forta Moldov…

Udrea aproba pozitia lui Taricea…

Udrea aproba pozitia …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor scade în octombrie, odată cu descreșterea prețurilor la produsele lactate

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor scade în octombrie, odată cu descreșterea prețurilor la produsele lactate.

Producția și stocurile de cereale la nivel mondial se estimează că vor atinge cotații record în 2018.

Prețurile globale ale alimentelor s-au temperat în luna octombrie, datorită scăderii prețurilor la produsele lactate, ajungând în medie cu 27 la sută mai mici decât maxima înregistrată la începutul anului 2011.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,4 puncte în luna octombrie, în scădere cu 1,3% față de septembrie, în creștere cu 2,5% față de anul precedent.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor înregistrează lunar schimbările prețurilor internaționale la un coș de produse alimentare.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor scade în octombrie, odată cu descreșterea prețurilor la produsele lactate

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a scăzut cu 4,2% în cursul lunii, marcând prima scădere din luna mai. Cotațiile internaționale pentru unt și lapte praf integral s-au redus în octombrie, deoarece importatorii s-au abținut la achiziții în așteptarea unor noi livrări din Oceania, în timp ce cererea mică în UE și intervențiile ample din rezerve au împins în jos prețurile la laptele praf degresat.

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut, de asemenea, cu 1,1% față de valoarea din septembrie, deoarece prețurile la uleiul de palmier și soia  au scăzut în lumina perspectivelor pozitive de producție.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a scăzut cu 0,7%, influențat de slăbirea monedei Braziliei, cel mai mare exportator, și pe fondul perspectivelor mai mari pentru culturile de sfeclă din UE și o producție mai mare în Federația Rusă.

Indicele FAO pentru prețurile la carne a scăzut cu 0,9 la sută, datorită intensificării concurenței în rândul exportatorilor de carne de porc, combinată cu cererea mică de import, care au condus la scăderea cotațiilor internaționale.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a crescut cu 0,4 la sută, chiar și în condițiile în care cotațiile la grâu erau, în general, mai scăzute, fiind determinat de creșterea prețurilor la orez.

Producția de cereale se îndreaptă spre noi recorduri

Producția globală de cereale în 2017 se preconizează să depășească cifrele anului 2016 cu o marjă mică, potrivit ultimului raport FAO privind cererea și oferta de cereale, de asemenea, publicat astăzi.

Producția mondială de cereale grosiere este prevăzută să ajungă la un nou record, datorită expansiunii în America de Sud și Africa de Sud. Producția de grâu, dimpotrivă, se preconizează să scădă ușor, în principal datorită reducerii volumului de recoltă prevăzut în Statele Unite ale Americii. Producția globală de orez, pe de altă parte, se așteaptă să rămână în general stabilă.

Cele mai recente estimări ale FAO indică o creștere de 1,0% a utilizării cerealelor la nivel mondial în anul următor, în condițiile în care stocurile mondiale de cereale se îndreaptă către un nou nivel record până la încheierea sezoanelor din 2018. Se estimează că stocurile globale de orez și cereale grosiere vor atinge noi recorduri, în timp ce cele de grâu au atins deja.

Având în vedere volumul amplu al cererii pentru export, se așteaptă ca și concurența dintre marii exportatori să rămână rigidă anul viitor, având în vedere creșterea volumului comerțului mondial cu porumb, sorg și orez, și scăderea așteptată a grâului.

FAO va oferi informații și analize mai detaliate ale tendințelor ce țin de produselor alimentare cheie pe data de 9 noiembrie, când va lansa următoarea ediție a raportului Perspectivele Alimentației.

 


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Abaterile de la aceasta regula constituie incalcarea legii privind drepturile de autor.


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!

loading...


Sustineti proiectele Glasul.info, sustineti unionismul, sustineti actiunile si initiativele noastre:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline
Mai multe despre Agricultura
Romanii doresc sa faca investitii in Republica Moldova. Agricultura, domeniu prioritar
Moldova marchează Ziua Mondială a Alimentației alături de comunitatea internațională

Moldova marchează Ziua Mondială a Alimentației alături de comunitatea internațională...

Moldova își consolidează sectorul creșterii vacilor de lapte cu suportul FAO
Moldova, gata să protejeze și să dezvolte resursele genetice vegetale pentru alimentație și agricultură

Moldova, gata să protejeze și să dezvolte resursele genetice vegetale...

Închide