Bulgaria

Comunicat de presa al Guvernului României: România și Bulgaria continuă colaborarea pe proiectele comune

Comunicat de presa al Guvernului României: România și Bulgaria continuă colaborarea pe proiectele comune

Viceprim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Dimitar Borisov Glavchev.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes precum intensificarea relațiilor bilaterale între cele două țări vecine, susținerea proiectelor comune în infrastructură, securitate energetică (proiectul BRUA), turism, comunicații, programe legate de Balcanii de Vest sau de Strategia Dunării, migrație, precum și întărirea relațiilor de colaborare la nivel parlamentar. ”Trebuie să stabilim proiectele comune și să ne unim forțele. Este nevoie să avem o voce comună, pentru că în felul acesta vom avea de câștigat”, a menționat vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu.

Comunicat de presa al Guvernului României: România și Bulgaria continuă colaborarea pe proiectele comune

Oficialii celor două state au subliniat nevoia dezvoltării infrastructurii între România și Bulgaria și extinderea proiectelor pentru asigurarea legăturii cu Grecia. Vicepremierul român a evocat bunele relații dintre România și Bulgaria, exprimându-și convingerea că cele două state vor continua proiectele comune pe Strategia Dunării.

În cadrul întâlnirii a fost evidențiată buna colaborare a prim-miniștrilor român și bulgar, precum și a miniștrilor responsabili pentru pregătirea preluării președinției rotative a Consiliului UE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prezent la întrevedere, a subliniat faptul că România și Bulgaria au multe puncte convergente în problematica europeană, iar deținerea președinției Consiliului UE poate accentua cooperarea și prietenia dintre cele două țări vecine. 

În ceea ce privește Balcanii de Vest, președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria a arătat că țara sa este gată să împărtășească statelor din  regiune experiența comună dobândită în drumul spre aderarea la UE. ”Trebuie să arătăm perspectiva europeană țărilor care vor să adere la UE”, a spus președintele Dimitar Borisov Glavchev.

Alături de vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, la reuniunea de la Palatul Victoria, au mai participat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și consilierul de stat Florin Vodiță, iar din delegația bulgară au făcut parte, alături de președintele Dimitar Borisov Glavchev, reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din parlamentul bulgar.

Sursa: http://gov.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

3 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

3 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

4 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

7 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago