Țara te vrea prost! Salariul cel…

Ministerul "progresi…

Epstein a fost un fel de Plahotn…

De ce-l aducem în di…

Protest la București împotriva "…

Așa numita "taxă Oxi…

Liga Studenților (LS IAȘI) a săr…

La Orhei am particip…

În România este permis doar pupa…

Deși o gramadă de sa…

Bucurie bolșevică din partea USR…

Cunoscut mai curând …

TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comunicat de presa al Guvernului României: România și Bulgaria continuă colaborarea pe proiectele comune

Viceprim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Dimitar Borisov Glavchev.

libris.ro

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes precum intensificarea relațiilor bilaterale între cele două țări vecine, susținerea proiectelor comune în infrastructură, securitate energetică (proiectul BRUA), turism, comunicații, programe legate de Balcanii de Vest sau de Strategia Dunării, migrație, precum și întărirea relațiilor de colaborare la nivel parlamentar. ”Trebuie să stabilim proiectele comune și să ne unim forțele. Este nevoie să avem o voce comună, pentru că în felul acesta vom avea de câștigat”, a menționat vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu.

Oficialii celor două state au subliniat nevoia dezvoltării infrastructurii între România și Bulgaria și extinderea proiectelor pentru asigurarea legăturii cu Grecia. Vicepremierul român a evocat bunele relații dintre România și Bulgaria, exprimându-și convingerea că cele două state vor continua proiectele comune pe Strategia Dunării.

În cadrul întâlnirii a fost evidențiată buna colaborare a prim-miniștrilor român și bulgar, precum și a miniștrilor responsabili pentru pregătirea preluării președinției rotative a Consiliului UE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prezent la întrevedere, a subliniat faptul că România și Bulgaria au multe puncte convergente în problematica europeană, iar deținerea președinției Consiliului UE poate accentua cooperarea și prietenia dintre cele două țări vecine.

În ceea ce privește Balcanii de Vest, președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria a arătat că țara sa este gată să împărtășească statelor din  regiune experiența comună dobândită în drumul spre aderarea la UE. ”Trebuie să arătăm perspectiva europeană țărilor care vor să adere la UE”, a spus președintele Dimitar Borisov Glavchev.

Alături de vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, la reuniunea de la Palatul Victoria, au mai participat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și consilierul de stat Florin Vodiță, iar din delegația bulgară au făcut parte, alături de președintele Dimitar Borisov Glavchev, reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din parlamentul bulgar.

Sursa: http://gov.ro

comentarii