Ion Coja: „Mă tot mir pentru cine se construiesc aceste sute de mii de apartamente, de vreme ce românii pleacă din Țară într-un număr atât de mare”

Ion Coja: "Mă tot mir pentru cine se construiesc aceste sute de mii de apartamente, de vreme ce românii pleacă din Țară într-un număr atât de mare"

Ion Coja: „Mă tot mir pentru cine se construiesc aceste sute de mii de apartamente, de vreme ce românii pleacă din Țară într-un număr atât de mare”

Pornind de la comentariul unui cititor de pe blogul sau, referitor la situatia economica actuala din Romania, profesorul Ion Coja ridica o intrebare pertinenta si de asemenea foarte ingrijoratoare. Dupa cum stim cu totii, Romania se confrunta in ultimii ani cu o depopulare accelerata, fiind vaduvita din punct de vedere demografic de plecarea in afara tarii a cel putin 4 milioane de romani. In aceste conditii, pentru cine se mobilizeaza cei care construiesc acum pe banda rulanta sute de mii de apartamente?

„Imi fac cumparaturile zilnic de la mall-uri.Nu pot sa car cantitati mari pt ca nu am masina, in schimb majoritatea au carele pline deci au masini deci si bani.Se arunca cantitati mari de mancare.Mall-urile sunt aglomerate in special de tineri, bine imbracati, veseli, cafenelele, discotecile, restaurantele pline deci oamenii au bani.

Pe toti care-i aud sunt mai mereu plecati in vacante, masinile au invadat si inca se inscriu necontenit in circulatie, mai toate au numai sofer, etc, etc.Unde-i saracia?Primariile cheltuie sume uriase pt ajutoare sociale, tziganii isi fac palate de opulenta sinistra cu masini extravagante desi iau ajutoare sociale, etc.Concluzie: d-l Cojocaru sa ne spuna cum se imparte bogatia si saracia in Romania si originea acestor „racile sociale”.”, a scris pe blog un cititor pe care profesorul Ion Coja il numeste „nea Gogu”.

Ion Coja: „Mă tot mir pentru cine se construiesc aceste sute de mii de apartamente, de vreme ce românii pleacă din Țară într-un număr atât de mare”

[alert-success]„Este adevărat ce scrie pe blog nea Gogu. Probabil că ne atrage atenția asupra faptului că lumea o duce bine ca urmare a direcției date economiei noastre de Petre Roman când a declanșat operațiunea „demolarea uzinelor”.

Și eu mă mir de opulența din jurul meu. Mă întristează totuși explicația: guvernele post-decembriste se împrumută ca să poată plăti integral salariile și pensiile… Bașca ce se poate câștiga la „negru”. Se vehiculează cifre astronomice în legătură cu aceste datorii adunate, datorii la bănci străine, FMI etc.

Ce va urma? La un moment dat aceste bănci vor cere plata datoriilor! Și, desigur, guvernul- indiferent care va fi și de ce orientare, nu vă plăti căci nu va avea de unde!… Și atunci acele bănci ne vor obliga să le cedăm și portul Constanța, cu canal cu tot, și Roșia Montană, și Cernavodă și sufletul din noi!…

Eu mă tot mir pentru cine se construiesc aceste sute de mii de apartamente?!… De vreme ce românii pleacă din Țară într-un număr atât de mare!„, a scris Ion Coja[/alert-success] [alert-announce]Nota noastra: Intr-adevar, la nivelul a mai multor orase mari din Romania, se remarca in ultima vreme construirea in timp record a numeroase ansambluri si complexe rezidentiale. In conditiile in care atat de multi cetateni romani aleg sa plece din tara, este cu adevarat curios cum de exista preocuparea de a ridica atat de multe locuinte, cand stim cu totii ca legea de baza a economiei ne vorbeste de o dependenta biunivoca intre cerere si oferta. [/alert-announce]

Glasul.info

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns