Intoleranta celor care apara „toleranta”: sub pretextul apararii tolerantei, este laudata intoleranta

Intoleranta celor care apara toleranta sub pretextul apararii tolerantei, este laudata intoleranta

Intoleranta celor care apara „toleranta”: sub pretextul apararii tolerantei, este laudata intoleranta

Multe dintre regimurile totalitariste din istorie si-au faurit puterea si si-au instaurat controlul la aproape toate nivelurile, pornind initial de la pretexte precum dreptatea sociala, revolutia culturala si ideologica sau pentru a „apara” toleranta.

Aceiasi bolsevici care initial promovasera cu o agresivitate „revolutionara” pentru acele vremuri, amorul liber, comunele sexuale si lgbt-ismul oficial, revin dupa cateva decenii, interzicand tocmai ceea ce ei incepusera sa promoveze.

Acum traim fix aceleasi vremuri: dupa ce organizatorii unui concert al celor de la „La Familia” ce ar fi trebuit sa aiba loc intr-un club la Cluj-Napoca au anulat evenimentul din motive ideologice, cohorte intregi de progresisti au iesit public sa aplaude aceasta decizie, intocmai ca pe vremurile cand erau infierati cu manie proletara asa numitii „dusmani ai poporului” sau „dusmanii de clasa”, care se opuneau „revolutiei”.

Intoleranta celor care apara „toleranta”: sub pretextul apararii tolerantei, este laudata intoleranta

N-a contat faptul ca mesajul nu continea nimic injurios, nimic ilegal, sau care sa incite impotriva a ceva sau a cuiva, sau sa militeze impotriva vreunei cauze. Era pur si simplu un manifest prin care niste tineri isi anuntau fanii si publicul ca ei sustin un anumit tip de valori conservatoare, mai exact faptul ca ei promoveaza valorile familiei.

[alert-success]„Doi muzicieni au afirmat că susțin căsătoria ca uniune liberă dintre un bărbat și o femeie. Scandalizat, un club din Cluj le-a anulat viitorul concert și s-au găsit imediat progresiști care să aplaude gestul: ce poate fi mai moral decât să interzici ceva în numele toleranței?

Cei doi n-au spus că detestă homosexualii sau că vor să le interzică pasiunile matrimoniale. Dar așa e corectitudinea politică practicată de stângiști: în alb și negru. Dacă, spre exemplu, ești anticomunist, atunci e musai să fii… fascist.

Nicicând, în istorie, buna intenție aparentă nu a dus la o poliție a gândirii atât de perversă…”, a scris Teodor Baconschi pe Facebook[/alert-success]

Se vede astfel pana si din inaltul cerului, faptul ca la adapostul pretextului de „aparare a tolerantei”, se incurajeaza gesturi de intoleranta care batjocoresc in primul rand chiar ideea de toleranta in sine.

Cata vreme singura reactie impotriva celor care au o alta ideologie sau o alta filozofie de viata decat tine este sa le pui pumnul in gura, sa le astupi glasul, atunci negresit iti bati joc de ideea de toleranta in sine. Asta nu este altceva decat intoleranta celor care sub pretextul ca apara „toleranta”, comit un abuz impotriva altora pentru un asa zis „delict de opinie”.

Glasul.info

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns