RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

POZIŢIA COMISIEI DE LA VENEŢIA E DUBIOASĂ, AMBIGUĂ

Print Friendly, PDF & Email

POZIŢIA COMISIEI DE LA VENEŢIA E DUBIOASĂ, AMBIGUĂ

Examinând articolul nr.7 al Legii Educaţiei din Ucraina, Comisia de la Veneţia n-a susţinut pretențiile Ungariei (guvernul căreia a ameninţat că, în caz dacă Ucraina nu anulează respectivul articol scandalos, Ungaria nu o va susţine în cursul de integrare europeană), a declarat, la 8 decembrie curent,  Ministerul Învăţământ şi Ştiinţă al Ucrainei. Mai mult, Ministerul ucrainean al educaţiei consideră „constructivă şi balansată” poziţia Comisiei de la Veneţia, fiind de acord cu „recomandarea ei privind prelungirea termenului de trecere pentru implementarea articolului respectiv ce urmează să fie aplicat  din 2020” (TV 5, TSN Лівий берег.)

În orice caz, până în prezent, nimic nu e clar. Rezultatele oficiale ale hotărârii Comisiei vor fi publicate la 11 decembrie curent şi e puţin probabil ca articolul nr. 7 să fie anulat sau modificat, conform cerinţelor minorităţilor naţionale din Ucraina, inclusiv, ale românilor autohtoni din  nordul istoric al Bucovinei, societăţile naţional-culturale ale cărora la 17 octombrie curent au pichetat Administraţia Regională de Stat Cernăuţi, liderii  adresând apeluri şi Comisiei de la Veneţia. Ce-i drept, nu se ştie dacă ele au ajuns la locul destinaţiei.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline