20 Martie 1919: Consiliul Dirige…

Observând cum se pre…

Ceremonial militar și religios o…

Duminică, 17 martie …

George Mioc: "PLUS-ul domnului C…

" Spre deosebire de …

Buna Vestire la Valea Zălanului …

" Buna Vestire la Va…

Iohannis continuă să dezbine rom…

Câți români s-au pre…

Nem Autonomia! Proiectul celor d…

Două dintre comisiil…

INCALIFICABIL! Primar amendat pe…

Să auzi că în Români…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

POZIŢIA COMISIEI DE LA VENEŢIA E DUBIOASĂ, AMBIGUĂ

Print Friendly, PDF & Email

POZIŢIA COMISIEI DE LA VENEŢIA E DUBIOASĂ, AMBIGUĂ

Examinând articolul nr.7 al Legii Educaţiei din Ucraina, Comisia de la Veneţia n-a susţinut pretențiile Ungariei (guvernul căreia a ameninţat că, în caz dacă Ucraina nu anulează respectivul articol scandalos, Ungaria nu o va susţine în cursul de integrare europeană), a declarat, la 8 decembrie curent,  Ministerul Învăţământ şi Ştiinţă al Ucrainei. Mai mult, Ministerul ucrainean al educaţiei consideră „constructivă şi balansată” poziţia Comisiei de la Veneţia, fiind de acord cu „recomandarea ei privind prelungirea termenului de trecere pentru implementarea articolului respectiv ce urmează să fie aplicat  din 2020” (TV 5, TSN Лівий берег.)

În orice caz, până în prezent, nimic nu e clar. Rezultatele oficiale ale hotărârii Comisiei vor fi publicate la 11 decembrie curent şi e puţin probabil ca articolul nr. 7 să fie anulat sau modificat, conform cerinţelor minorităţilor naţionale din Ucraina, inclusiv, ale românilor autohtoni din  nordul istoric al Bucovinei, societăţile naţional-culturale ale cărora la 17 octombrie curent au pichetat Administraţia Regională de Stat Cernăuţi, liderii  adresând apeluri şi Comisiei de la Veneţia. Ce-i drept, nu se ştie dacă ele au ajuns la locul destinaţiei.

Cititi intreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri