RSS
TwitterFacebookPinterest

Polonia contraataca: interzice comertul duminica pentru marile lanturi de magazine

Polonia contraataca: interzice comertul duminica pentru marile lanturi de magazine

Autoritatile din Polonia dovedesc ca pot reactiona si ele corespunzator la masurile disproportionate ale Bruxellului, lovind exact in cei care isi doresc sa se amestece din ce in ce mai mult in treburile interne ale statului polonez.

La actiunile de intruziune ale occidentalilor in treburile interne ale statului polonez, Polonia raspunde si ea la randul ei printr-o masura neasteptata: sub pretextul ca “nu e crestineste” sa desfasori activitati de comert duminca, o masura sustinuta puternic de altfel si de catre Biserica Catolica din aceasta tara, presedintele polonez Andrzej Duda a semnat un act normativ prin care aproape toate magazinele, exceptandu-le pe cele de proximitate, vor trebuie sa fie inchise in zilele de duminica.

Polonia contraataca: interzice comertul duminica pentru marile lanturi de magazine

Masura este menita sa loveasca puternic tocmai in profiturile celor care sustin presiunile externe asupra Poloniei pentru modificarea legilor justitiei, precum si alte masuri sau asa zise “reforme” cu care autoritatile poloneze nu sunt de acord.

Potrivit unor studii efectuate asupra pietei de consum din Polonia, o mare parte din profiturile marilor retaileri occidentali este realizata tocmai in zilele de weekend, estimandu-se ca dupa implementarea acestei masuri vanzarile ar putea scadea cu aproximativ 1 miliard de euro pe an, diminuand semnificativ marja de profit pentru marile lanturi de magazine.

Pe de alta parte, presedintele polonez Andrzej Duda considera ca masura este una mai mult decat binevenita, oferind copiilor ocazia sa poata petrece mai mult timp cu parintii lor, inchegand astfel mai bine relatiile de familie, un lucru care bucura de altfel foarte mult si clerul catolic din Polonia.


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info