Dați VESTE fraților, nu-i lăsați singuri pe românii din Covasna, Harghita, pe frații si surorile voastre din Ardeal! DUMINICĂ 23 FEBRUARIE ora 16:30, în fața Palatului Cotroceni

Dați VESTE fraților, nu-i lăsați singuri pe românii din Covasna, Harghita, pe frații si surorile voastre din Ardeal!

DUMINICĂ 23 FEBRUARIE ora 16,30, în fața Palatului Cotroceni (zona Statuii ,,Leul”), delegația comună a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș si Asociației Calea Neamului va fi prezentă pentru a cere Instituției Prezidențiale să NU promulge legea Codului Administrativ prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român.

Îi vom solicita Președintelui si printr-o petiție depusă la administrația prezidențială, să rămână consecvent pozitiei sale din 2018, când a contestat la CCR aceleasi puncte din Codul Administrativ pe care le-am evidențiat si noi ca fiind neconstituționale, care se referă la extinderea obligativității folosirii limbii maghiare de la nivel local, la nivel central, precum si la eliminarea condiției îndeplinirii pragului de 20% pondere minorități naționale pentru utilizarea limbii materne a acestora în administrație.

Eroi se nasc și astăzi! Suntem contemporani cu ei, dar cei mai mulți rămân eroi anonimi
Eroi se nasc și astăzi! Suntem contemporani cu ei, dar cei mai mulți rămân eroi anonimi

Vă chemăm din nou să faceți încă odată efortul de a apăra LIMBA ROMÂNĂ, caracterul acesteia de singură limbă oficială în statul român. Vă chemăm din nou să spunem un NU hotărât pretențiilor absurde ale UDMR. Vă chemăm ca prin atitudinea noastră să răsturnăm negocierile politicianiste ale UDMR.

Fraților, Carpații nu ne-au despărțit niciodată, ci ne-au unit, fiți umăr lângă umăr cu cei de acelasi sânge de peste munți.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns