fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Face si Melescanu un lucru bun in viata sa, facand front comun cu omologul sau polonez, si USR-istul Dan Barna ii cere demisia!?

Print Friendly, PDF & Email

Face si Melescanu un lucru bun in viata sa, facand front comun cu omologul sau polonez, si USR-istul Dan Barna ii cere demisia!?

Dupa ce ministrii de externe ai Romaniei si Poloniei au facut front comun impotriva santajului Comisiei Europene care conditiona acordarea fondurilor europene de legile justitiei din cele doua tari, (n.r. poate unul dintre putinele lucruri cu adevarat bune pentru romani facute in ultima vreme de catre Teodor Melescanu), deputatul USR Dan Barna ii cere demisia ministrului de Externe, pe motiv ca acesta indeparteaza Romania de Uniunea Europeana.

Intr-o postare de pe Facebook, deputatul USR Dan Barna are o reactie extrem de acida la adresa ministrului de externe al Romaniei, Teodor Melescanu.

Face si Melescanu un lucru bun in viata sa, facand front comun cu omologul sau polonez, si USR-istul Dan Barna ii cere demisia!?

Redam integral postarea de pe Facebook a deputatului USR Dan Barna:

“USR cere demisia imediată a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu!

România nu e Polonia! Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, îndepărtează iar România de Uniunea Europeană, așezând-o pe același palier cu Polonia. Afirmația de poziționare politică potrivit căreia țara noastră respinge intenția Bruxellesului de a condiționa finanțările europene de respectarea statutului de drept este folosită ca pretext pentru a nu ține cont de angajamentele pe care și le-a luat România față de instituțiile europene, odată cu aderarea la spațiul comunitar.

În egală măsură, este un nou atac la companiile multinaționale, care-și desfășoară activitatea în România și care contribuie la susținerea mediului privat prin crearea de mii de locuri de muncă. De asemenea, domnul Meleșcanu pare că dorește să cultive, în paralel, un filon naționalist în conștiința publică, ceea ce ar ajuta în retorica anti-UE.

Ba mai mult, la întâlnirea de săptămâna aceasta cu omologul polonez, Jacek Czaputowicz, Meleșcanu a dat de înțeles că România va susține Polonia în cazul în care Consiliul Uniunii Europene va adopta vreo decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede suspendarea drepturilor de vot ale Poloniei din cauza situației sistemului judiciar polonez.

Înțelegem de aici că România ar vrea să fie ca Polonia, să primească în continuare fonduri europene, dar să continue să schimbe legile justiției fără a ține cont de numeroasele semnale de alarmă primite din partea partenerilor externi.

Le reamintesc celor care îi stabilesc declarațiile domnului Meleșcanu ce prevede Art. 11 alin.1 din Constituție, potrivit căruia statul român „Se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte”.

De asemenea, ar trebui să-și aducă aminte de condiționalitățile ex-ante pe care le are România, din care 5 sunt încă neîndeplinite, iar Comisia Europeană se pregătește deja să ne trimită scrisori de pre-suspendare a fondurilor europene.

Pierderea acestor fonduri și poziționarea împotriva Uniunii Europene, aceasta este calea cea mai sigură de a condamna România la subdezvoltare și izolare, o întoarcere abruptă la sărăcia anilor ‘90. Nu știm cine i-a dat mandat ministrului de Externe să exprime această poziție anti-UE, în mod cert nu poporul român, de bine ce nu am văzut-o până acum în niciun program de guvernare al actualei coaliții, dar o respingem fără drept de apel!

Teodor Meleșcanu ar trebui să-și dea demisia din funcția de ministru imediat, pentru că românii nu susțin izolarea țării față de Europa și nici nu au votat pentru asta.”


Comentarii

comentarii

elefant.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
elefant.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL