Consilier local UDMR face apologia crimei? Ce a scris acesta despre moartea lui Iuliu Maniu: “toată lumea primeşte ceea ce merită”

Pe 5 februarie au murit în închisori Iuliu Maniu şi Ion Mihalache

Consilier local UDMR face apologia crimei?  Ce a scris acesta despre moartea lui Iuliu Maniu: “toată lumea primeşte ceea ce merită”

La o postare decenta facuta pe o retea de socializare de catre consilierul PSD Ciprian Crăciun in care era evocata memoria fostului prim ministru Iuliu Maniu si se arata cum a murit si ce chinuri a indurat in inchisoarea din Sighetu Marmaţiei, consilierul UDMR Bertici Ştefan a replicat printr-un comentariu absolut reprobabil: 

“Până la urmă toată lumea primeşte cea ce merită”, a scris consilierul UDMR Bertici Ştefan.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Foto: https://portalsm.ro

In România, fapta de apologie a crimei in public se incadreaza in Art 324 Cod Penal si este pedepsita cu inchisoarea de pana la 3 ani. Tinand cont ca in România o decizie a Curţii Supreme a stabilit ca reteaua de socializare Facebook reprezinta spatiu public, autoritatile competente nu ar trebui sa se autosesizeze pentru a stabili daca fapta consilierului UDMR constituie apologia crimei?

Consilier local UDMR face apologia crimei?  Ce a scris acesta despre moartea lui Iuliu Maniu: “toată lumea primeşte ceea ce merită”

Singura reactie de pana acum vine din partea senatorului PSD Gabriel Leş, care i-a cerut consilierului UDMR Bertici Ştefan sa-si ceara scuze in mod public despre comentariul necuviincios legat de moartea lui Iuliu Maniu.

“Consider total deplasat comentariul consilierului municipal Bertici Ștefan la adresa marelui om de stat Iuliu Maniu. Acest gest denotă o lipsă totală de respect la adresa istoriei naționale a României și este cu atât mai condamnabil cu cât vine din partea unui reprezentant al unui partid politic și totodată a unui ales local. Ca român și senator în Parlamentul României mă simt profund jignit și aștept scuze publice”, a scris Gabriel Leş, potrivit portalsm.ro

Nota noastra: ne intrebam oare ce are de spus si CNCD-ul in aceasta privinta, pentru ca de atatea ori ne-a obisnuit ca s-a autosesizat cand a fost vorba de actiuni similare indreptate impotriva minoritatilor (n.r. mai cu seama cand era vorba de cele impotriva UDMR sau a comunitatii maghiare) sau cand s-a considerat ca s-a facut apologia crimei. Sau poate ne inselam noi si acesta nu este un exemplu clar de antiromânism, ci doar o dovada a lipsei de bun simt?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info