libris.ro

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar trebui folosit pentru reducerea decalajelor economice între regiunile istorice ale României!

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar trebui folosit pentru reducerea decalajelor economice între regiunile istorice ale României!

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar trebui folosit pentru reducerea decalajelor economice între regiunile istorice ale României!

Deputatul PSD Silviu Macovei a venit în fața colegilor de coaliție cu o propunere inedită: folosirea viitorului Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) pentru realizarea de obiective economice menite să reducă decalajul de dezvoltare economică între regiunile istorice ale României.

„Facem tot felul de conferințe și simpozioane cu Centenarul dar nu ne uităm la nevoile reale: avem 4 milioane de români în afara granițelor, regiunile istorice sunt izolate economic și ca infrastructură de transport, investițiile sunt concentrate în București și ceva în Transilvania.
Dacă tot vrem să facem investiții strategice să repornim economia, ar trebui să se întâmple acolo unde este mai multă nevoie!”, a afirmat deputatul ieșean Silviu Macovei.Acesta a oferit și modalitatea prin care FSDI ar putea realiza în județele rămase în urmă economic, dar cu forță de muncă calificată, o serie de investiții atractive. „Primul pas ar fi accelerarea construirii de parcuri tehnologice în județele din nordul și sudul țării.
Din totalul de 74 de parcuri industriale din România, 27 sunt în Transilvania; Prahova are nu mai puțin de 15 astfel de parcuri! În Iași sunt aproape două (unul fiind în lucru), Botoșani unul, Suceava unul și tot așa! Cluj Napoca, Brașov și alte orașe au dovedit că soluția atragerii de investiții o reprezintă parcurile industriale dotate cu toate utilitățile.
Cred că cele 10 miliarde pe care FSDI le va avea de investit pot fi folosite pentru realizarea de obiective de producție chiar în aceste parcuri industriale din nordul și sudul țării. Astfel, vom putea stimula economia locală și, implicit, reduce ecartul economic între regiunile istorice!”, a explicat deputatul Silviu Macovei.

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții ar trebui folosit pentru reducerea decalajelor economice între regiunile istorice ale României!

Reamintim că, în noiembrie 2017, coaliția PSD-ALDE a depus în Parlament proiectul de lege pentru realizarea acestui fond suveran. Conform inițiatorilor, FSDI îşi propune ca obiectiv direct susţinerea dezvoltării economice prin investiţii în sectoarele competitive, care antrenează un efect de multiplicare în economie, în urma atragerii de capital şi surse din piaţa financiară.

„Înfiinţarea FDSI va avea impact asupra veniturilor bugetului de stat începând cu 2018 în sensul reducerii veniturilor bugetului de stat cu valoarea dividentelor încasate de FSDI în contul acţiunilor transferate în portofoliul FSDI”, precizează iniţiatorii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Silviu Macovei, deputat PSD de Iași, este cunoscut pentru pozițiile tranșante vizavi de diferențele de dezvoltare între regiunile istorice ale României.
De la preluarea mandatului a fost un militant pentru realizarea autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș, a protestat contra relocării regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați, iar recent a cerut explicații Ministerului Transporturilor pentru situația Tarom și a curselor interne de pe aeroportul din Iași.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info