libris.ro

Cum sunt cu adevarat specimenele „culte” pe care multi snobi le considera „elita”

Cum sunt cu adevarat specimenele „culte” pe care multi snobi le considera „elita”

Cum sunt cu adevarat specimenele „culte” pe care multi snobi le considera „elita”

In ultimii ani, a aparut o adevarata inflatie de denigratori ai neamului românesc. Stau la coada indivizi precum Patapievici, Boia, Plesu, Cartarescu, Gherman, Dan Alexe si multi altii, pentru a denigra zilnic tot ce este mai sfant din fibra neamului românesc. De ce? Cine stie cu adevarat? Fie din ura impotriva neamului românesc, fie din oportunism, din lichelism, cert este insa ca o fac de ani buni, sistematic si parsiv, erijandu-se insa in acelasi timp in faruri calauzitoare pentru cei care cauta lumina in aceasta epoca intunecata a deznadejdii.

Cu toate ca de-a lungul vremii, diversi jurnalisti, bloggeri sau alte persoane din viata publica româneasca au venit cu dovezi evidente ale tradarii si ale antiromânismului acestor personaje, exista inca o mare masa de oameni care sunt inca puternic incatusati de catre propaganda „mainstream”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cum sunt cu adevarat specimenele „culte” pe care multi snobi le considera „elita”

Cum o fi sa admiri indivizi precum Patapievici sau Cartarescu care duc o lupta mizerabila impotriva lui Eminescu? Cât de ridicol o fi sa te autointitulezi naționalist român, dar sa-l admiri pe antiromânul Dan Alexe? Idem Boia, Patapievici & Comp.?

Nu poti sa spui ceva de aceste specimene „culte” pe care multi snobi le considera „elita”, caci imediat te ataca unii cu deja vesnicile marote: ba ca esti PSD-ist, ca aperi coruptii, ca esti pro-rus, pro-martieni sau alte „pro-uri”… Insa scroafa e moarta de mult timp in cotet, ba chiar e intrata si in putrefactie, insa multi par a avea carlige stranse bine pe nas, ca in menghina, care ii impiedica sa simta duhoarea si pestilentialitatea propagandei subtile antiromânesti.

Iata de pilda ce simpatii avea candva Mircea Cărtărescu:

 Îmi plac, deci, expresia feţelor şi felul de a fi ale lui Ion Iliescu şi Petre Roman. Intuiţia îmi spune să merg pe mâna lor. Mi-e absolut imposibil să-i bănuiesc de joc dublu, de «comunism camuflat», de sete de putere, de voinţă de dictatură personală…” – 1990, ”Fiziognomie…

„Mircea Cărtărescu, ”Fiziognomie…”, ”Contrapunct” (*), nr. 3/1990:

În ultimul timp mă cam deprimă unele supoziţii ale Europei libere, apelurile Doinei Cornea şi, fireşte, în alt plan, comentariile agramate ale câte unui «om de pe stradă», care deja văd în Front o conspiraţie a comuniştilor.

Cele ce voi spune, în continuare, vor părea, poate, frivole.Dar a gândi politicul doar în termeni politici mi se pare insuficient. Omul obişnuit nu gândeşte numai aşa. Sau nu doar gândeşte, mai şi simte. Oricum, profit de condiţia mea de «poet» (adică de naiv, în limbajul familiar) ca să spun că îmi plac, îmi sunt simpatici câţiva membri ai actualei conduceri. Fiziognomia e o ştiinţă veche şi cu implicaţii profunde (…). Îmi plac, deci, expresia feţelor şi felul de a fi ale lui Ion Iliescu şi Petre Roman. Intuiţia îmi spune să merg pe mâna lor. Mi-e absolut imposibil să-i bănuiesc de joc dublu, de «comunism camuflat», de sete de putere, de voinţă de dictatură personală, sub o formă sau alta.” – Cotidianul

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info