Rusinos! Cui i-au amplasat statuie la Satu Mare? Lui Szechenyi, cel care spunea: „Naţiunea ungară este aleasă de Dumnezeu pentru a domina toate popoarele din jurul ei”

Rusinos! Cui i-au amplasat statuie la Satu Mare? Lui Szechenyi, cel care spunea: „Naţiunea ungară este aleasă de Dumnezeu pentru a domina toate popoarele din jurul ei”, Foto: facebook.com/alexandru.vasile.35

Rusinos! Cui i-au amplasat statuie la Satu Mare? Lui Szechenyi, cel care spunea: „Naţiunea ungară este aleasă de Dumnezeu pentru a domina toate popoarele din jurul ei”

Fata de alte proiecte amanate si rasamanate din Romania, pentru care constructorii sau firmele desemnate cu acestea tot cer prelungiri peste prelungiri pentru termenele de predare, proiectul amplasarii unei statui care sa fie dezvelita tocmai pe 15 martie 2018 la Satu Mare, a mers snur! Fara nici macar cea mai mica greseala!

Nici un efort de orice fel n-a fost precupeţit, pentru ca dezvelirea statuii lui Szechenyi sa aiba loc in cele mai bune conditii posibile. Presa sătmăreană cred ca a facut deja bube dulci de la elogiile siropoase dedicate evenimentului: „Mii de maghiari sătmăreni prezenti la dezvelirea statuii lui Szechenyi”, „Manifestarile de 15 martie de anul acesta au fost de mai mare amploare decat anii trecuti”, etc … si tot asa, de ti se incleie degetele pe hartia de ziar si ochii pe ecran cand vezi asemenea titluri.

Dar cine este ma rog acest Szechenyi de se dau peste cap toti pentru el? Pai ne spune chiar el, in timpul unei Diete, atunci cand a afirmat ca:

[alert-success] „Naţiunea ungară este aleasă de Dumnezeu pentru a domina toate popoarele din jurul ei” [/alert-success]

Asadar, cand amplasezi un monument dedicat unui asemenea personaj pe teritoriul Romaniei, mesajul cred ca este destul de clar, pentru noi cel putin, pentru ca pentru presa locala se pare ca nu prea este…

Bineinteles, totul s-a facut la Satu Mare cu mare fast, cu maghiari imbracati in uniforme de husari calare pe cai, cu numeroase steaguri si insemne care nu au nici o legatura cu Romania, totul in cadrul unor manifestari de amploare si de atmosfera festiva. Curios este faptul ca la Satu Mare maghiarii nici macar nu sunt majoritari, insa asta nu pare sa conteze prea mult pentru ei…

Relevanta este si atitudinea autoritatilor locale, respectiv a edilului, fata de restul monumentelor dedicate unor personalitati romanesti: in vreme ce pentru monumentele maghiare nu se precupeteste nici un efort pentru a fi puse in valoare, iluminate pe timp de noapte si bine intretinute, monumentele romanesti sunt ignorate si lasate in paragina.

[alert-success] „Politia Locala Satu Mare o fi politia UDMR-ului si a Ungariei? 

Am fost ieri la statuia lui Szechenyi bacsi, sa o vad dar si daca s-a pus reflector pe ea. Pai cum sa nu se puna si inca unul cat se poate de modern. Insa de la Lucaciu s-au luat iar la celelalte busturi de romani din centru nu se pun. 

Si la nici 2 minute de cand am ajuns acolo,vad ca vin 2 politisti locali.Ma da pazit e ungurul asta ,care vroia ca maghiarii sa domine natiunile vecine lor. 

Dar aceeasi Politie Locala,nici nu mi-a raspuns cand am reclamat vandalizarea din vara de la bustul lui Avram Iancu.Cu greu mi-a raspuns dupa 3 luni de zile cand am insistat,ca steagul romanesc infipt in pamant s-a luat de catre primarie dupa 2 zile.
In care tara am ajuns sa traim?”, a scris Alexandru Cosma pe facebook
[/alert-success]

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns