25 Martie – Ziua Poliţiei Române

25 Martie – Ziua Poliţiei Române

Incepand cu anul 2002, anual pe 25 martie este sarbatorita Ziua Poliţiei Române, potrivit art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002.

Alegerea acestei date a fost facuta anumit pentru a fi sarbatorita concomitent cu sarbatoarea crestina a Bunei Vestiri, simbolul creştin al Bunei Vestiri aflandu-se de altfel si pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat si pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

In anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica ii inmana Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (seful politiei de la acea vreme) drapelul fortelor de politie pe care era reprezentata sigla Steagului Agiei. Deloc intamplator, pe drapel alturi de sigla se afla o ghirlanda aurie in mijlocul careia este reprezentata Maica Domnului in momentul cand un inger ii aduce Buna Vestire.

25 Martie – Ziua Poliţiei Române

Pe primul drapel al Agiei, sub acvila cruciata neagra reprezentata pe panza era scris cu caractere chirilice:

„Făcutu-s-au acest steag al Agiei la petrecerea domnilor dintre pământeni ai Ţării Româneşti de Măria Sa Grigorie Ghika voevod, cu anii 1822, prin epistasia dumnealui vel Aga Mihăiţă Filipescu”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 12 books


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Condamnam tradarea, condamnam tradatorii

lun mart. 26 , 2018
Condamnam tradarea, condamnam tradatorii La nivel global sunt persoane care au si pana peste 5-6 cetatenii diferite, insa care n-au renuntat niciodata la cetatenia nativa. Emil Hurezeanu face insa parte dintre aceia care au renuntat cu o mare usurinta la cetatenia română, insa cand i s-a ivit ocazia sa fie numit ambasador […]
Emil Hurezeanu si Rares Bogdan, Foto: facebook / trucaj

Poate vă place și:

libris.ro