libris.ro

Un cuplu de impostori la conducerea Ministerului în primul guvern de impostori de după 22 decembrie 1989: Mihai Șora și Paul Cornea

Un cuplu de impostori la conducerea Ministerului în primul guvern de impostori de după 22 decembrie 1989: Mihai Șora și Paul Cornea

Un cuplu de impostori la conducerea Ministerului în primul guvern de impostori de după 22 decembrie 1989: Mihai Șora și Paul Cornea

Recenta intervenție „din public” a dlui doctor Mihai Târnoveanu împotriva lui Mihai Șora, cu acuzații neștiute până acum, mă îndeamnă să intervin cu câteva întrebări și comentarii: Numirea ca ministru a lui Mihai Șora în guvernul Petre Roman ne obligă să ne aducem aminte de trecutul kominternist al tovarășului Șora!

N-am știut că a fost consilier al Tovarășei Ana Pauker, la vremea aceea cea mai puternică femeie din lume, cum o declara presa americană. Păi pentru acest capitol din CV-ul său, Mihai Șora trebuia să ne ofere până acum o explicație amănunțită! Ce merite, ce servicii aduse cauzei revoluției proletare l-au recomandat pentru acest post? Plecarea sa în Franța de pe băncile studenției – despre care ne-a vorbit într-un interviu recent, nu cumva l-a împiedicat să-și încheie studiile univesitare?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Un cuplu de impostori la conducerea Ministerului în primul guvern de impostori de după 22 decembrie 1989: Mihai Șora și Paul Cornea

Mai exact spus: domnul ministru și-a terminat facultatea, are licența luată! Pun această întrebare și dlui Paul Cornea, despre care i-am auzit pe mai mulți colegi că nu are studii universitare! În mod sigur nu a fost student la vreo facultate de litere, la cea din București nicicum!

Așadar, e destul de probabil ca după 1990 în fruntea Învățămânului din România să fie postați doi impostori, două persoane care nu s-au învrednicit să treacă prin exigențele unui examen de licență! În aceste condiții devine „pardonabilă” ușurința iresponsabilă cu care cei doi miniștri, unul plin, altul secretar de stat cu învățămîntul spuperior, au patronat înființarea de pe o zi pe alta a învățămîntului universitar particular, privat, înainte ca să fie elaborată vreo lege cu acest obiect!

Dezastrul care a urmat, inclusiv miile de licențe false, miile de doctorate mințite, își are rădăcinile în cele câteva luni de ministeriat dezastruos, al unor impostori, al unor falsificatori de date, de declarații, de acte!… Nu știa Petre Roman pe cine bagă în echipa de guvernare?! Evident, Petre Roman dacă ar fi avut urmă de bun simț nu se cocoța el în funcția de prim ministru, pentru care nu avea nicio pregătire, nicio experiență, niciun merit!

Domnul Mihai Târnoveanu îi impută lui Mihai Șora și felul cum a tratat problema profesorilor români alungați din localitățile cu populație maghiară mai consistentă sau majoritară. Îi dau dreptate, deși îl consideram vinovat numai pe Ion Iliescu, susținător pe față al pretențiilor obraznice, nemăsurate, ale UDMR! Dar el, ditamai ministru, ce a păzit?!

Aflu din intervenția dlui doctor Târnoveanu că impostorul Șora minte și-n ultima clipă, când se dă demisionar din guvern. Individul s-ar fi vrut eternizat ministru! Nu se dădea dus! Nici vorbă să-și dea demisia. Dacă totuși a făcut-o, așa cum știam și eu, asta înseamnă că nimeni nu-i perfectul ticălos. Au și ei momente când îi lovește demnitatea!

Nu știu cine este vinovat de minciuna cu „Biblioteca pentru toți”, cum că ar fi opera aceluiași Șora! Dar nici nu s-a grăbit Mihai Șora să corecteze paternitatea falsă care i se atribuise… Colecția „Biblioteca pentru toți” a debutat înainte de 1900… O întrebare mai veche, la care nu am primit nici până azi răspuns: Paul Cornea, ca mare lider utecist, a putut să stea deoparte când s-a produs marea „epurare” din mai 1948, soldată cu arestarea a mii de studenți?!

Nu a avut nicio contribuție? Doar era unul dintre secunzii lui Ion Iliescu, primul dintre uteciștii din țară?! Așadar, în 1990 ajungea ministru al studențimii române unul dintre marii torționari ai studențimii din anii „odiosului / obsedantului deceniu”! Mai mare batjocură nu putea fi decât prezența lui Valter Roman în fruntea Guvernului, prin fiul impostor!

Despre Paul Cornea ar mai fi multe de spus, inclusiv despre conflictul său cu studentul Adrian Păunescu. O poveste tare frumoasă, pe care poate că se găsește un martor ocular s-o relateze…

Deocamdată atât!

Ion Coja

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info