RSS

Falsă analiză propagată de activ…

„S-a dublat numărul…

Un grup de ieșeni a protestat în…

Marți, 13 Aprilie 20…

Deputatul ieșean Marius Ostafici…

La începutul lunii m…

Prețurile mondiale la alimente c…

12 aprilie 2021, Rom…

Marți, 13 aprilie 2021, de la or…

Un grup de patrioți …

12 Aprilie 1945: Participanții l…

Presați încă de la î…

Doctorul Răzvan Constantinescu, …

Revoltat de ceea se …

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Revoltător! La Carei nu sunt acceptate nici măcar inițiativele patriotice pe propria cheltuială ale unei asociaţii culturale românești!

Print Friendly, PDF & Email

Revoltător! La Carei nu sunt acceptate nici măcar inițiativele patriotice pe propria cheltuială ale unei asociaţii culturale românești!

Cum o fi sa afli că în propria ta țară, în România noastra, unei asociaţii culturale românești îi este refuzată solicitarea acordării unui aviz de amplasare a unui catarg cu drapel în municipiul Carei, pe propria sa cheltuială, adică mai exact, fără cheltuieli suportate de Primărie, așa cum de pildă s-a intamplat în aceeasi localitate  în cazul monumentelor maghiare.

Românii din Carei au inițiat o petiție pentru a li se aproba un catarg cu drapel românesc!?

Românii din Carei au inițiat o petiție pentru a li se aproba un catarg cu drapel românesc!?

Cu toate că întreaga comunitate de etnie română din localitate, trece bine de 40% din totalul populației din Carei, românilor le sunt refuzate adesea până și cele mai elementare drepturi și libertăți cetătenești, încălcându-se flagrant nu doar etica și bunul simt, ci și Constituția României!

Revoltator! La Carei nu sunt acceptate nici măcar inițiativele patriotice pe propria cheltuială ale unei asociaţii culturale românești!

“Asociaţiunea ASTRA Carei a depus la Registratura Primăriei Carei un proiect prin care solicita  acordarea unui aviz de amplasare a unui catarg cu drapel în municipiul Carei. Fără cheltuieli suportate de Primărie aşa cum s-a procedat în cazul monumentelor maghiare. Doar un aviz de amplasare.  Au fost oferite  3 variante ca loc de amplasare. Poate că s-a greşit  de către ASTRA Carei când a specificat că se doreşte dezvelirea şi sfinţirea pe data de 17 mai 2018, de Înălţarea Domnului care este şi Ziua Eroilor Neamului.

evomag.ro

În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, 28 martie 2018, înainte de supunerea la vot a Ordinii de zi, preşedintele de şedinţă a luat cunoştinţă despre introducerea  a încă două proiecte de hotărâre din partea primarului Kovacs. Acesta a specificat că pentru proiectul cu catargul….,,trebuie să vorbim  mai bine cu şefii de servicii care vor decide ce şi cum,,.

Proiectul depus de asociaţiunea ASTRA a fost propus pentru introducerea pe Ordinea de Zi  , ulterior,  de către consilierul Ciută.  Supus la vot acesta a întrunit  7 voturi adică consilierii partidelor româneşti. Consilierii UDMR Carei au votat împotrivă.”, scrie BuletindeCarei.ro

Nota noastră: Așadar, comunității românești din Carei îi sunt refuzate până și drepturile fundamentale prin care să-și poată afirma identitatea și patriotismul în propria țară, consilierii locali maghiari ascunzându-și șovinismul instituțional în spatele deciziei de vot din consiliul local. Și totuși ne uităm cum dobitocii de parlamentari români tot voteaza pe bandă rulantă privilegii nemăsurate pentru acest gen de șovini, care se folosesc de funcțiile oficiale pentru a lovi cu nesimțire ori de câte ori au ocazia în interesele românilor.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info