libris.ro

Revoltător! La Carei nu sunt acceptate nici măcar inițiativele patriotice pe propria cheltuială ale unei asociaţii culturale românești!

Revoltător! La Carei nu sunt acceptate nici măcar inițiativele patriotice pe propria cheltuială ale unei asociaţii culturale românești!

Cum o fi sa afli că în propria ta țară, în România noastra, unei asociaţii culturale românești îi este refuzată solicitarea acordării unui aviz de amplasare a unui catarg cu drapel în municipiul Carei, pe propria sa cheltuială, adică mai exact, fără cheltuieli suportate de Primărie, așa cum de pildă s-a intamplat în aceeasi localitate  în cazul monumentelor maghiare.

Românii din Carei au inițiat o petiție pentru a li se aproba un catarg cu drapel românesc!?
Românii din Carei au inițiat o petiție pentru a li se aproba un catarg cu drapel românesc!?

Cu toate că întreaga comunitate de etnie română din localitate, trece bine de 40% din totalul populației din Carei, românilor le sunt refuzate adesea până și cele mai elementare drepturi și libertăți cetătenești, încălcându-se flagrant nu doar etica și bunul simt, ci și Constituția României!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Revoltator! La Carei nu sunt acceptate nici măcar inițiativele patriotice pe propria cheltuială ale unei asociaţii culturale românești!

„Asociaţiunea ASTRA Carei a depus la Registratura Primăriei Carei un proiect prin care solicita  acordarea unui aviz de amplasare a unui catarg cu drapel în municipiul Carei. Fără cheltuieli suportate de Primărie aşa cum s-a procedat în cazul monumentelor maghiare. Doar un aviz de amplasare.  Au fost oferite  3 variante ca loc de amplasare. Poate că s-a greşit  de către ASTRA Carei când a specificat că se doreşte dezvelirea şi sfinţirea pe data de 17 mai 2018, de Înălţarea Domnului care este şi Ziua Eroilor Neamului.

În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, 28 martie 2018, înainte de supunerea la vot a Ordinii de zi, preşedintele de şedinţă a luat cunoştinţă despre introducerea  a încă două proiecte de hotărâre din partea primarului Kovacs. Acesta a specificat că pentru proiectul cu catargul….,,trebuie să vorbim  mai bine cu şefii de servicii care vor decide ce şi cum,,.

Proiectul depus de asociaţiunea ASTRA a fost propus pentru introducerea pe Ordinea de Zi  , ulterior,  de către consilierul Ciută.  Supus la vot acesta a întrunit  7 voturi adică consilierii partidelor româneşti. Consilierii UDMR Carei au votat împotrivă.”, scrie BuletindeCarei.ro

Nota noastră: Așadar, comunității românești din Carei îi sunt refuzate până și drepturile fundamentale prin care să-și poată afirma identitatea și patriotismul în propria țară, consilierii locali maghiari ascunzându-și șovinismul instituțional în spatele deciziei de vot din consiliul local. Și totuși ne uităm cum dobitocii de parlamentari români tot voteaza pe bandă rulantă privilegii nemăsurate pentru acest gen de șovini, care se folosesc de funcțiile oficiale pentru a lovi cu nesimțire ori de câte ori au ocazia în interesele românilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info