libris.ro

Gheorghe Piperea: „Cand, foarte rar, se scriu legi pentru protectia consumatorilor, se declanseaza, mediatic si propagandistic, apocalipse financiare”

Gheorghe Piperea: „Cand, foarte rar, se scriu legi pentru protectia consumatorilor, se declanseaza, mediatic si propagandistic, apocalipse financiare”

Gheorghe Piperea: „Cand, foarte rar, se scriu legi pentru protectia consumatorilor, se declanseaza, mediatic si propagandistic, apocalipse financiare”

Avocatul Gheorghe Piperea reia intr-o postare de pe o retea de socializare tema controverselor legate de diferiti mari actori economici de pe piata romaneasca, care pentru a nu plati impozite in Romania gasesc tot felul de tertipuri si de inginerii financiare, iar in loc sa fie pedepsiti pentru asta asa cum se intampla in cazul micilor contribuabili romani, dimpotriva, pentru acestia se „armonizeaza” legislatia pentru a le oferi de la an la an chiar si mai multe privilegii fata de cetatenii Romaniei.

„O cincime din banii pe care ii platim pentru a consuma cele necesare traiului merge la stat. Noi suportam tva-ul, si nu comerciantii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


O treime din ceea ce castigam din munca merge la sistemele de asigurari sociale. Noi suportam contributiile, si nu patronii.
Impozitul nostru pe venit se achita cu sfintenie, ba chiar suntem executati silit pentru intarzieri de o saptamana sau pentru restante de zeci de lei.

Corporatiile financiare, mogulii IT, Big Pharma si industriasii agro-alimentari fac optimizare fiscala, exportand profitul, pentru a nu plati impozite in Romania.

Cu toate acestea, toate legile si politicile publice se fac pentru marii comercianti, monopolisti, rentieri si (fara merit) beneficiari de privilegii. Nimic pentru simplii cetateni, pe banii carora se fac drumuri, spitale, scoli, justitie si alte bunuri publice si pe umerii carora se sustin toate marile afaceri, precum si o intreaga economie bazata exclusiv pe consum.

Cand, foarte rar, se scriu legi pentru protectia consumatorilor, se declanseaza, mediatic si propagandistic, apocalipse financiare„, scrie Gheorghe Piperea pe facebook

Gheorghe Piperea: „Cand, foarte rar, se scriu legi pentru protectia consumatorilor, se declanseaza, mediatic si propagandistic, apocalipse financiare”

Ori de cate ori se trezeste vreun politician, jurnalist, economist sau alta figura publica din Romania sa vorbeasca despre standardul dublu aplicat cetateanului roman in comparatie cu cel aplicat marilor corporatii straine, multinationalelor sau marilor actori de pe piata economica din Romania, se pune in miscare o intreaga masina de propaganda mediatica impotriva acestui gen de opinii.

„Libertatea discretionara a entitatilor dominante ale coloniei comerciale Romania este insotita de captivitatea contractuala a milioanelor de cetateni. Aceasta nu este o societate a domniei legii, ci o distopie a domniei prin biciul legii si cu ciomagul contractului. Aceasta nu este o economie libera, ci un hibrid de comunism si fascism. Aceasta este o realitate de cosmar in care comunitatea economica a fost golita de emotionalitate si rationalitate, pentru singurul scop al banului mult prea facil smuls semenilor.

O platforma civica menita a reintroduce in mentalul colectiv si in comportamentul electoral principiul umanismului liberal si finalitatea economiei de piata, democratizarea consumului, este absolut necesara.

Este ceea ce o sa ma preocupe in urmatorii ani. Cine vrea sa ma urmeze, sa retina cele de mai sus si sa se exprime.”, mai adauga Gheorghe Piperea pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info