RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ocupatia sovietica a orasului din ziua de 6 aprilie 1944, comemorata la Orhei

Print Friendly, PDF & Email

Ocupatia sovietica a orasului din ziua de 6 aprilie 1944, comemorata la Orhei

Dupa raptul teritorial din 1940 prin care România a fost deposedata iarasi de provincia Basarabiei, Orheiul este reorganizat din punct de vedere administrativ devenind centru raional, insa pentru scurta vreme, pentru ca dupa doar un an revine administratia româneasca.

La 6 aprilie 1944 revin din pacate sovieticii la conducere, retransformand localitatea in centru raional, rol administrativ pe care Orheiul si l-a pastrat si dupa ce Republica Moldova si-a obtinut independenta la 27 august 1991.

Astazi, 6 aprilie 2018, se implinesc peste 7 decenii de la ocuparea Orheiului de catre sovietici. Românii din Republica Moldova au adus un omagiu ostasilor cazuti, la Cimitirul Militar din satul Neculaieuca, Orhei.

Ocupatia sovietica din ziua de 6 aprilie 1944, comemorata la Orhei

“Astăzi, 6 aprilie, se împlinesc 74 de ani de la ocupaţia Orheiului de către trupele ruso-bolşevice. Am adus un omagiu ostaşilor români căzuţi pentru apărarea pământului strămoşesc la Cimitirul Militar din satul Neculaieuca, Orhei.

Între timp, primarul oraşului şi majoritatea consilierilor municipali au depus flori la monumentul ,,ostaşului eliberator rus”, afirmând de fapt că Orheiul a fost ,,eliberat”.”, a scris Ion Codreanu pe facebook


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline